twitter-mute

Twitter maakt muteknop ook beschikbaar voor desktop en smartphone

Er was al enige tijd sprake van en eigenlijk is het geen grote verrassing meer, maar Twitter heeft nu ook de komst van een ‘muteknop’ zelf aangekondigd. Tweetdeck, ook van Twitter zelf, kreeg recent al de mogelijkheid om mensen (tijdelijk) het zwijgen op te leggen, maar nu gaat die functionaliteit ook komen op de website Twitter.com en de mobiele apps voor Android en iOS. Muten van een gebruiker is misschien niet de meest voor de hand liggende handeling, maar er zijn gevallen waarin het makkelijk kan zijn.

 

Met onderstaande tweet maakte Twitter het nieuws bekend:

In de blog wordt uitgelegd welke effecten ‘muten’ van iemand heeft. De persoon zelf ziet het niet, maar als je naar zijn of haar profiel gaat kun je middels het tandwiel iemand het zwijgen opleggen:

twitter-mute

Dit werkt dus zowel op mobiel als via de website. Daarna zie je de tweets van die persoon niet meer en dus ook diens retweets niet meer. Je volgt hem of haar nog wel steeds als je dat vooraf ook deed. De persoon die gemute is merkt daar zelf niets van en kan je tweets gewoon replyen, favven en retweeten; jij ziet het alleen niet meer. Elkaar DM-en blijft wel mogelijk overigens.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof het een beetje een vreemde functie is, je kunt die persoon ook ontvolgen; of zelfs blokkeren als je dat zou willen. Klopt, ik zie muten dan ook meer als iets wat je tijdelijk zou willen doen.

Bron: Twittermania

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.