Wat is affiliate marketing?

Online Marketing Kennisbank

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de webwinkel de affiliate (de partner) betaalt voor elke bezoeker, lead of sale die gegenereerd wordt via zijn/haar website(s), nieuwsbrieven of zoekmachinecampagne.

Simpel gezegd betekent dit het verkopen van producten of diensten via de ‘winkel’ van een ander, via websites van derden. Dit soort websites krijgen dan bij een vooraf gedefinieerde actie een commissie.

Voordeel van affiliate marketing

Deze vorm van online marketing kenmerkt zich door het ’no cure no pay’-principe. Dit houdt in dat de adverteerder aan de wederverkoper (affiliates/publishers) alleen het bedrag hoeft te betalen als er ook daadwerkelijk resultaat is geboekt. Het resultaat wordt bepaald en afgerekend op basis van een actie die vooraf is vastgesteld: een conversie.

Het doel

Het doel voor de adverteerder is altijd het tot stand brengen van een direct resultaat. De meest voorkomende conversiedoelen zijn:

  • Sales: verkopen en boekingen.
  • Leads: zoals een informatieaanvraag, offerteaanvraag, inschrijven op een nieuwsbrief.
  • Traffic: (meer) bezoeken op een website.

Online succes en een plezierige samenwerking

Online marketing uitbesteden bij ons? Hoe gaan wij dan te werk? Iedere samenwerking starten we met het fasemodel (analyse + optimalisatie) of met een strategische kick-off. We bepalen dan samen de doelstellingen, werken een creatief campagne-concept uit en maken een actieplan met contentkalender. Maandelijks stemmen we de vorderingen af en sturen we bij waar nodig.

Onze marketeers werken veelal vanuit ons kantoor aan de Scheveningse haven, maar ze werken ook graag op locatie bij de klant.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een hyperlink?
Wat is een dashboard?
Wat is een e-book?
Wat is een blog?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.