Wat is een affiliate website?

Online Marketing Kennisbank

Een affiliate website is een site die als primair doel heeft om omzet te genereren via externe websites. Op een goede affiliate website zie je vaak een combinatie van relevante content en zogeheten affiliate of referral links. Met de content probeert de website je te informeren over een bepaalde dienst of product. Vervolgens kan de bezoeker op een product link klikken die doorverwijst (referral) naar een partner (affiliate) website. Op de doelpagina van deze partner website kan de bezoeker vervolgens over gaan tot aanschaf van een dienst of product.

Business / Verdienmodel affiliate website

Het verdienmodel van een affiliate website is doorgaans het verkrijgen van een commissie op basis van de gefaciliteerde verkopen via de website. Vaak betreft het een percentage van de door de affiliate gegenereerde omzet.

Met welke partners kan je samenwerken?

Bekende spelers binnen de affiliate marketing zijn Amazon.com en Bol.com. Dit zijn bedrijven die een Partnernetwerk hebben van websitebezitters die traffic naar hun eigen sites genereren door middel van referral links.

Online succes en een plezierige samenwerking

Online marketing uitbesteden bij ons? Hoe gaan wij dan te werk? Iedere samenwerking starten we met het fasemodel (analyse + optimalisatie) of met een strategische kick-off. We bepalen dan samen de doelstellingen, werken een creatief campagne-concept uit en maken een actieplan met contentkalender. Maandelijks stemmen we de vorderingen af en sturen we bij waar nodig.

Onze marketeers werken veelal vanuit ons kantoor aan de Scheveningse haven, maar ze werken ook graag op locatie bij de klant.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een hyperlink?
Wat is een dashboard?
Wat is een e-book?
Wat is een blog?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.