Wat zijn stories?

Social Media Online Kennisbank

Stories zijn losse foto’s of video’s die je samen kunt voegen tot één verhaal. Dit verhaal is 24 uur beschikbaar. Vervolgens verdwijnt dit automatisch van je profiel. Je kunt precies zien wie je storie heeft bekeken. Stories zijn op verschillende social media platformen beschikbaar, zoals Snapchat, Facebook en Instagram.

Snapchat stories

Op Snapchat kunnen foto’s/video’s, ook wel ‘Snaps’ genoemd, geplaatst worden in jouw verhaal. Je kunt een verhaal eigenlijk zien als een verzameling van ‘Snaps’ die in de juiste volgorde worden afgespeeld waarin je ze hebt gemaakt. Je kunt op Snapchat ook reageren door op een Snap omhoog te swipen.

Een verhaal op Snapchat is voor je vrienden 24 beschikbaar en daarna verdwijnt dit automatisch. Je foto’s/video’s of gewoon heel je verhaal kunnen op Snapchat makkelijk worden opgeslagen. Deze worden dan opgeslagen in je herinneringen en foto’s.

Daarnaast maakt Snapchat het ook mogelijk om een gezamenlijke story te maken samen met bijvoorbeeld vrienden of familieleden.

Facebook stories

Facebook besloot ook om de Story functie in te zetten op hun eigen platform. Dit werkt vrijwel hetzelfde als op de andere platformen. Je story die je plaatst op Facebook wordt gedeeld met je Facebookvrienden. De stories kun je bovenaan je tijdlijn zien.

Daarnaast heb je op Facebook een verhaalarchief. Foto’s en video’s uit je verhaal worden bewaard in je archief, zodat je ze niet hoeft op te slaan op je telefoon. Alleen jij kunt dit archief zien.

Instagram stories

Via Instagram Stories kun je ook jouw foto’s en video’s delen. Ook op Instagram blijft je story slechts 24 uur zichtbaar en kun je op een verhaal reageren.

Is je profiel openbaar, dan kunnen andere Instagram gebruikers ook op jouw verhaal klikken om je verhaal te zien. Staat je profiel op de privémodus dan kunnen alleen jouw volgers je verhaal zien.

Naast Instagram Stories heeft Instagram ook de Instagram Live Stories. Met deze functie kan de gebruiker live video’s streamen. Voordeel van deze functie is dat men met één druk volgers kunnen betrekken bij hét moment van de gebeurtenis. Hiermee geef je kijkers een bepaalde mate van exclusiviteit: ze maken iets mee wat op dat moment ook echt gebeurt.

Social media uitbesteden aan SocialLane

SocialLane is dé social media expert die bedrijven helpt met het op de juiste manier inzetten van social media. Wij zorgen voor regelmaat, zichtbaarheid, branding, advertenties en promoties, webcare en content creatie. Dit leidt tot meer business voor zowel B2C als B2B.

Als je kiest voor het uitbesteden van social media dan weet je zeker dat er regelmatig content wordt geplaatst en dat deze aansluit bij de tone of voice van het bedrijf. Je hebt geen omkijken meer naar je social media, de verschillende kanalen op social media worden op de juiste manier ingezet en marketing doelstellingen worden behaald.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is bereik?
Wat is een hashtag?
Wat is Pinterest?
Wat is instant messaging?
Wat is Instagram?
Wat is Facebook?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.