Ontdek 5 AI-tools waar wij enthousiast van worden

5 ai-tools

De wereld om ons heen verandert. Technologie evolueert voortdurend en bedrijven worden steeds afhankelijker van kunstmatige intelligentie (AI). Als online marketingbureau houden wij veel ontwikkelingen in de gaten. De afgelopen maanden lijkt het wel of er wekelijks nieuwe en interessante AI-tools geïntroduceerd worden. Tools waar wij heel enthousiast van worden en ook tools die onze bedrijfsprocessen zeker zullen gaan veranderen. 

Wij vinden het leuk om jullie mee te nemen in onze reis door het nieuwe AI landschap. Te beginnen met deze vijf AI-tools die niet alleen onze aandacht hebben getrokken, maar ons ook geïnspireerd hebben door hun potentieel om bedrijfsprocessen te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Of je nu een start-up bent die net begint te verkennen wat AI te bieden heeft, of een gevestigde onderneming die zijn concurrentievoordeel wil behouden, deze tools zullen zeker je interesse wekken.

Lees verder om te ontdekken welke AI-tools onze aandacht hebben getrokken en hoe ze kunnen bijdragen aan jouw bedrijfssucces. Ben je klaar om de kracht van AI te ontgrendelen? Laten we beginnen!

 

1. ChatGPT-4

ChatGPT-4, is de opvolger van ChatGPT-3, een taalvoorspellingsmodel gemaakt door OpenAI dat tekst kan genereren die bijna niet te onderscheiden is van menselijke tekst. Het kan worden gebruikt voor taken zoals het beantwoorden van e-mails, het schrijven van artikelen en zelfs het coderen van software. ChatGPT-4 is een enorme verbetering ten opzichte van eerdere versies van ChatGPT. Wij gebruiken Chat GPT al dagelijks ter ondersteuning bij het schrijven van blog teksten en ter inspiratie bij het maken van social media berichten. Wij kunnen efficiënter werken en daar hebben onze klanten voordeel aan.

 

2. Scribe

Scribe is een AI-gestuurde tool die bijvoorbeeld automatisch notities maakt van je vergaderingen. Daarnaast kan deze tool automatisch via screenrecording handleidingen maken van het werk wat jij doet. En dat in seconden. Echt super handig. Op deze manier kunnen wij voor onze klanten snel en eenvoudig instructies geven hoe zij bijvoorbeeld zelf blogs kunnen plaatsen op hun WordPress website.

 

3. Durable

Met Durable kun je in 30 seconden een eigen website bouwen. Zeker geen origineel design of bijzondere functionaliteiten, maar voor een landingspagina website kan het zeker effectief zijn. Het ziet er allemaal nog vrij simpel uit, dus het vervangt zeker nog niet onze webdesigner en webdevelopers. Maar wij vinden het wel echt baanbrekend dat een website zó snel aangemaakt kan worden. Voor 15,- per maand kun je de website hosten en aan de vindbaarheid (SEO) werken. 

 

4. Beautiful AI

Beautiful AI is een AI-gestuurde presentatietool die automatisch prachtige presentaties en slide decks ontwerpt. Ideaal als je niet zo handig bent met PowerPoint of Keynote. Geef deze AI-tool een opdracht voor een slide en het wordt voor je gemaakt. Een superleuke tool waar wij al enkele mooie slides mee hebben ontworpen.

 

5. Lumen5

Deze tool vinden wij echt super interessant. Lumen5 is een indrukwekkende tool die AI gebruikt om uiterst makkelijk je eigen video’s te maken en te editten. Je kunt bijvoorbeeld een url toevoegen van een blog die je hebt geschreven. Binnen enkele seconden maakt Lumen5 hier automatisch een video van. De tool selecteert zelf beeld en tekst, die je natuurlijk zelf nog kunt editten. 

 

Wij zijn al fan van deze tools. Wij kunnen niet wachten tot de introductie van Bard AI in Nederland. Bard AI is Google’s antwoord op ChatGPT: een AI-gestuurde schrijfassistent van Google die kan helpen bij het schrijven van artikelen, blogs en social media berichten. De dienst is nog niet zo ver als ChatGPT-4 maar wel hard in ontwikkeling. Volg onze socials, want we gaan jullie zeker bijpraten.

Wil jij ook efficiëntie toebrengen in je online marketing? Besteed deze dan uit aan SocialLane. Wij kunnen meer social media berichten en blogs in een kortere tijd genereren, wat voor jouw organisatie tijdwinst en kostenbesparing zal opleveren.