Wat is een Meta-description?

Google Online Kennisbank

Een meta-description is een korte beschrijving van de inhoud van een pagina in Google. In de zoekresultaten in Google verschijnt altijd de titelpagina, een url en een korte omschrijving. Deze korte omschrijving is dus de meta-omschrijving en hierin staat in het kort omschreven wat internetbezoekers kunnen vinden op de pagina waar het resultaat naar doorverwijst. Als dit goed is geoptimaliseerd, dan verschijnt een website hoger in Google. Een meta-description is namelijk zichtbaar voor zoekmachines, maar is slechts een kleine greep uit alle onderdelen die invloed hebben op de rankings van jouw organische zoekresultaten.

Voorbeeld

Meta description

In WordPress kan een meta-description met de Yoast SEO plugin heel makkelijk worden toegevoegd. Het is belangrijk dat de meta-description het woord bevat waar een webpagina op gevonden wilt worden. Ook moeten meta-descriptions zo aantrekkelijk mogelijk geschreven worden, zodat bezoekers ‘getriggerd’ worden om op de website te klikken.

Waarom is de meta-description belangrijk?

De internetters van tegenwoordig zijn luier geworden en willen meteen goede en nuttige resultaten aan de hand van hun zoekopdrachten zien. De meeste bezoekers op internet lezen geen lappen tekst meer, maar ‘scannen’ tekst snel.

Een Google-gebruiker zoekt in het algemeen met 3 redenen:

1. De gebruiker is op zoek naar informatie;
2. Gebruikers zijn op zoek naar antwoorden op vragen of problemen;
3. De zoeker wil een bepaalde actie uitvoeren;

Al met al is het belangrijk dat de meta-description de zoekopdracht laat overeenkomen met wat bezoekers kunnen verwachten op een website. Dit zorgt ervoor dat een website sneller opvalt tussen alle zoekresultaten van concurrenten.

 

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.