Wat is een pageview?

Google Online Kennisbank

Een pageview (paginaweergave) is het opvragen en tonen van één individuele pagina op een website en wordt bijgehouden door Google Analytics.

Een extra paginaweergave wordt gerekend wanneer een bezoeker een pagina die hij heeft bekeken opnieuw laadt. Dit geldt ook wanneer een bezoeker van de ene pagina weer teruggaat naar de vorige pagina. Dit wordt dan ook geteld als een extra nieuwe paginaweergave.

Paginaweergaven worden dus opgevraagd tijdens verschillende sessies. Het aantal weergaven wordt telkens geteld.

Unieke paginaweergaven

Een unieke paginaweergave wordt alleen tijdens dezelfde sessie geteld. Dus bekijkt een bezoeker tijdens één sessie meerder pagina’s, dan wordt dit gezien als één paginaweergave.

Adverteren op Google

Professionals weten het al lang. Adverteren op Google werkt! Uit onderzoek is gebleken dat Adverteren op Google een van de meest doeltreffende manieren van adverteren is.

Wil je het maximale uit Google Ads halen? Dan kan je dit het beste uitbesteden aan specialisten. SocialLane is Google Partner en wij kennen alle mogelijkheden van adverteren op Google. De Google advertenties uitbesteden aan SocialLane betekent met minder kosten meer resultaat!

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wat is duplicate content?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.