Wat is Instagram?

Social Media Online Kennisbank

Instagram is een gratis social media platform waarmee men foto’s en video’s kan delen. De app geeft de gebruiker ook de mogelijkheid om foto’s meteen te bewerken door bijvoorbeeld een filter te gebruiken of andere bewerkingsopties.

Instagram is in 2010 opgericht en is één van de meest populaire social media platformen van dit moment. Het maakt deel uit van Facebook en gemaakte foto’s kunnen dan ook gedeeld worden met Facebook.

Stories  

Naast dat de gebruiker foto’s en video’s kan plaatsen, heeft Instagram net zoals Snapchat de storyfunctie. Via stories kan de gebruiker foto’s en video’s delen die 24 uur beschikbaar zijn. Stories kunnen worden aangevuld met GIFs, emoticons, teksten, locaties en filters.

Live Stories

Met Instagram Live Stories kan de gebruiker direct live gaan. Volgers kunnen dan meekijken met een gebeurtenis wat op dat moment afspeelt. Volgers kunnen reageren tijdens deze uitzending.

Live Stories video’s kunnen niet op een ander moment worden teruggekeken. Het gaat echt om het huidig moment.

IGTV

IGTV (Instagram Television) is een mobile first app en is zo gebouwd hoe men daadwerkelijk zijn telefoon gebruikt: verticaal en met een volledig scherm. Daarom kunnen alleen verticale video’s geplaatst worden.

Met IGTV kan de gebruiker langere video’s uploaden. Deze video’s mogen 15 seconden tot maximaal 10 minuten duren. Accounts met veel volgers kunnen zelfs video’s uploaden van 60 minuten.

Reels

Waar Instagram voorheen gebruik maakte van ‘IG-TV’, een manier om langere video’s te posten in een aparte feed van de vierkantjes, heeft Instagram sinds kort Reels in het leven geroepen. Reels zijn video’s op Instagram die erg veel weg hebben van TikTok. Het zijn schermvullende video’s waarvan je de audio ook onder andere video’s kunt zetten. Net zoals Instagram stories zijn de Reels dus schermvullend, maar in tegenstelling tot de stories blijven de Reels wel langer staan dan 24 uur. Reels mogen maximaal 15 of 30 seconden duren, niet langer.

Social media uitbesteden aan SocialLane

SocialLane is dé social media expert die bedrijven helpt met het op de juiste manier inzetten van social media. Wij zorgen voor regelmaat, zichtbaarheid, branding, advertenties en promoties, webcare en content creatie. Dit leidt tot meer business voor zowel B2C als B2B.

Als je kiest voor het uitbesteden van social media dan weet je zeker dat er regelmatig content wordt geplaatst en dat deze aansluit bij de tone of voice van het bedrijf. Je hebt geen omkijken meer naar je social media, de verschillende kanalen op social media worden op de juiste manier ingezet en marketing doelstellingen worden behaald.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is bereik?
Wat is een hashtag?
Wat is Pinterest?
Wat is instant messaging?
Wat is Facebook?
Wat is LinkedIn?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.