Review van Canva Magic Media

Uitgelichte Afbeelding Review Canva Magic Studio

Bij SocialLane houden we de laatste AI ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. In deze blog nemen we je mee in het verkennen van de mogelijkheden van Magic Media in Canva. Deze tool staat bekend om zijn eenvoudige manier om met slechts één zin een afbeelding te genereren. Hoewel het snel en efficiënt beelden produceert, mist het nog wel enige verfijning, met name bij het maken van afbeeldingen van mensen.

Testresultaten van Canva Magic Media

Eerste indruk

In de eerste instantie lijken de afbeeldingen best goed gelukt, vooral in een kleiner formaat. Maar wanneer  je de foto groter maakt, zien we toch dat er een aantal details niet helemaal kloppen.

Ogen

Als je de kleur ogen niet specificeert dan worden zowel blauwe als bruine ogen gebruikt maar niet op de goede manier. De vrouw op plaatje nummer twee heeft zowel een grijs kleurig oog als een blauw kleurig oog. Daarnaast worden de pupillen niet altijd goed weergegeven waardoor de “persoon” een gekke blik uitstraalt.

Lachende Vrouw Achter Een Bureau 2
Prompt: een lief lachende vrouw en lang haar van 30 jaar oud op een kantoor. (voorbeeld 1)

Handen 

De handen blijven nog steeds een zeer lastig detail om na te maken. De gegenereerde afbeeldingen hebben 4 of 6 vingers. De nagels zijn aan de binnenkant van de hand geplaatst en soms heb je zelfs meer dan 2 handen. Je kan handen dus beter weglaten.

Lachende Vrouw Met Omgekeerde Vingers
Prompt: een lief lachende vrouw en lang haar van 30 jaar oud. (voorbeeld 2)

Tanden 

Van een afstand lijken de taken mooi en recht maar als je een beetje uitzoomt zie je dat het toch niet helemaal klopt. Er worden net als bij de handen meer tanden toegevoegd dan je in eerste instantie verwacht.

 

Lachende Vrouw Achter Een Bureau
Prompt: Lachende Vrouw Achter Een Bureau. (voorbeeld 3)

Gezicht

Zolang de tool 1 gezicht moet tonen gaat het goed maar als het er meer worden gaat dit niet helemaal goed. De gezichten worden dan meestal samengevoegd of ogen, neus en mond vallen weg en dit ziet er toch een beetje gek uit.

Twee Lachende Vrouwen Achter Een Laptop 1
Prompt: 2 lachende vrouwelijke collega’s met bruine ogen en lang haar die samen achter een laptop zitten. (voorbeeld 4)

Wil zelf aan de slag met Canva’s Magic Media? Hier zijn 5 tips:

Wees specifiek

Hoe meer details je geeft over wat je wilt laten zien hoe beter het werkt. 

Bijvoorbeeld: Een lief lachende vrouw met bruine ogen en lang haar van 30 jaar oud op een kantoor; werkt beter dan: een lief lachende vrouw en lang haar van 30 jaar oud op een kantoor. Dit komt omdat AI veel beelden heeft gebruikt om tot de creatie te komen en omdat er vaak meerdere mogelijkheden zijn probeert de tool van alles wat mee te pakken.  Een ander voorbeeld is auto’s  als je alleen hatchback gebruikt dan wil de tool nog wel eens afbeeldingen maken die er toch een beetje gek uitzien (voorbeeld 5). Je kan beter hatchback auto (type auto) meegeven zodat het duidelijk is dat je je echt alleen auto’s bedoeld (voorbeeld 6).

Auto Nep
Prompt: Hatchback (voorbeeld 5)
Hatchback Auto
Prompt: Hatchback auto (voorbeeld 6)

Details, details en nogmaals details!

AI is momenteel nog niet goed in het creëren van menselijke details. Wees hier dan ook alert op zodat je niet ineens een afbeelding gebruikt waarin iemand te zien is met 4 of 6 vingers. Je kan beter de afbeelding zo bijsnijden dat de handen niet te zien zijn of een afbeelding kiezen waarbij de handen achter een object zitten. Denk hierbij aan haar of aan een laptop.

Twee Lachende Vrouwen Achter Een Laptop 2
Prompt: Twee Lachende Vrouwen Achter Een Laptop. (voorbeeld 7)

Wees creatief

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het een mooie kans om nieuwe dingen uit te proberen. De tool biedt daarnaast ook de mogelijkheid om de afbeelding in verschillende stijlen te creëren. Denk hierbij aan stijlen als filmisch aquarel, dromerig, anime, 3D of psychedelic. Erg leuk om even mee te experimenteren als je op zoek bent naar iets unieks.

 

Lachende Vrouw Met Missende Vingers
Prompt: Lachende Vrouw op het kantoor anime. (voorbeeld 8)
Getekende Vrouw
Prompt: Lachende Vrouw op het kantoor stripfiguur. (voorbeeld 9)

Size matters

Hoe kleiner de afbeelding hoe minder het opvalt dat niet alle details even goed zijn uitgewerkt. Als je een afbeelding nodig hebt van 350px of kleiner dan is de kans veel groter dat die niet helemaal kloppen, bijna niet te zien zijn. Zeker als de afbeelding puur dient ter illustratie en niet het hoofdonderwerp is.

Lachende Vrouw Op Het Kantoor
Prompt: Een lief lachende vrouw met bruine ogen en zonder handen en lang haar van 30 jaar oud op een kantoor. (voorbeeld 10)
Lachende Vrouw Op Het Kantoor
Prompt: Een lief lachende vrouw met bruine ogen en zonder handen en lang haar van 30 jaar oud op een kantoor. (voorbeeld 10)

Objecten werken beter

De Magic media tool is beter in het creëren van objecten. Het is wel belangrijk dat je hierbij kiest voor 1 object dat je wilt tonen. Je kunt bijvoorbeeld beter alleen een auto genereren dan een auto met een gezin. Wij hebben gemerkt dat als je beide wilt tonen, de tool er dan voor kiest om de gezichten van de mensen minder goed uit te werken. Dit ziet er best eng uit en is dan ook niet aan te raden om te gebruiken maar wel leuk om een keer uit te proberen. 

4 Ai Mensen In Een Auto V2

Prompt: 4 mensen in een auto (voorbeeld 11)

Hatchback Auto Andere Hoek

Prompt: hatchback auto (voorbeeld 12)

Conclusie

Voor nu geven wij deze tool een 7. Wij denken dat de tool prima inzetbaar is voor objecten of een foto waarbij details er iets minder toe doen. De foto’s zijn scherp en maken gebruik van aantrekkelijke kleuren en contrasten waardoor de foto’s meer opvallen. Ondanks enkele tekortkomingen, is Canva’s Magic Media een handige tool die het maken van afbeeldingen aanzienlijk kan versnellen. Het is duidelijk dat Canva zich inzet op AI en wij zijn benieuwd hoe deze tool zich in de toekomst verder zal ontwikkelen.  

Wil je sparren over hoe jij AI kan inzetten met jouw bedrijf? Kom gezellig langs bij ons aan de haven!