Social Media Trends Juli 2019

SocialLane marketing team

What’s new in het social media landschap? Social Media is tegenwoordig als een twisterijsje; steeds veranderen de smaken en mogelijkheden! Ook in deze warme maand met hitterecords zijn er weer een aantal nieuwe hot features bijgekomen. We zetten een aantal belangrijke updates en social media trends van juli 2019 voor je op een rijtje: 

Facebook & Instagram
Onder het motto Sharing = Caring kun je tegenwoordig je eigen donatie-actie starten! Zitten je vrienden alleen op Instagram? No worries, ook op Instagram is deze feature binnenkort beschikbaar.

Instagram
Instagram is al een tijdje aan het experimenteren in een aantal regio’s met het verbergen van het aantal likes. Je ziet dus geen getal meer staan. Zelf zie je als accountbeheerder nog wel aan te achterkant het aantal likes.

De reden van het verbergen van het aantal is om de ervaring te verbeteren voor de gebruikers, Instagram wil niet dat het een wedstrijd om de meeste likes wordt. Het platform wil een plek zijn waar mensen kunnen delen wat ze leuk vinden en connecties maken met de mensen met dezelfde interesses. Daarom heeft het platform afgelopen weken het aantal regio’s om dit idee te testen uitgebreid.

Chat button in Instagram stories
Instagram heeft afgelopen maand officieel de ‘Join Chat’ (in NL ‘Chatten’) sticker toegevoegd aan de stories. Deze functie maakt het mogelijk om direct vanuit de stories verder te chatten in een groepschat. Handig voor als je een discussie met je community wilt starten! Je kan het vergelijken met de reacties onder een bericht, alleen is voor deze optie een extra klik nodig.

Sound of music
Whoa, we’re going to Ibiza! Wil jij binnenkort je vrienden helemaal jaloers maken met jouw vakantiekiekjes op Instagram Stories? Voeg dan een lekker muziekje toe! In de VS kun je al lekkere tunes toevoegen aan je stories! Hopelijk kunnen we dit snel in Nederland ook!

Nieuw uiterlijk voor Twitter desktop
Twitter heeft in juli eindelijk hun nieuwe desktop lay-out voor iedereen uitgerold. Misschien is het voor jou niet nieuw, want ze zijn al een aantal maanden aan het testen geweest. De highlights van de nieuwe interface:

  • Meer live content: gebaseerd op live video maar ook ingespeeld op waar ter wereld de gebruiker zich bevindt.
  • Snelle toegang tot je favorieten: makkelijker switchen tussen je opgeslagen tweets, lijsten en je profiel.
  • Uitgebreide direct messages: de berichten functie is uitgebreid, meer overzicht en 1 weergavescherm.
  • Meerdere accounts beheren: niet meer telkens in- en uitloggen, je kan nu makkelijk switchen tussen je persoonlijke twitter profiel en bedrijfsprofiel.
  • Personaliseren: meer thema opties en opties voor een donkere modus.

LinkedIn:
Je kon het al lezen in het Nationale Emoticon onderzoek van COOSTO. ???? zijn on ????! ????  it or  ???? it, emoticons worden tegenwoordig op elk social media platform gebruikt! Sinds kort zijn deze emotie explosies ook te gebruiken in je LinkedIn reacties!

LinkedIn connecties uitnodigen voor bedrijfspagina.
Even kon iedereen die verbonden was aan een bedrijfspagina zijn connecties uitnodigen om een bedrijfspagina te volgen… helaas was deze pret maar van korte duur en schakelde LinkedIn de optie weer uit en ging verder met een kleine groep testgebruikers. Hopelijk komt deze feature weer terug zodat ook je LinkedIn achterban kan groeien.

Wil je up to date blijven over de laatste hot trends op Social Media? Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief.