Adverteren op Instagram

Instagram is hot. Het is nog steeds het meest snelgroeiende social-mediaplatform. Vroeger was Instagram vooral populair onder jongeren. Nu is de gemiddelde leeftijd van de Instagramgebruiker aan het stijgen. Als de leeftijd van de doelgroep onder de 39 jaar ligt, dan kan adverteren op Instagram goed zijn voor de marketingcampagne.

Google optimalisatie

Instagram adverteren is een must voor bedrijven

Omdat bij Instagram de posts en Stories van personen voorrang hebben op die van bedrijven, móét je als bedrijf adverteren op Instagram om de doelgroep te bereiken. Het voordeel van adverteren op Instagram is dat dit relatief goedkoop is, goedkoper nog dan bijvoorbeeld adverteren op Facebook. Bedrijven hebben verder een goede positie op Instagram. Bedrijfsprofielen worden veel gevolgd. Daar komt bij dat een derde van de bekeken stories van bedrijven afkomstig is.

Als je adverteren op Instagram inzet, dan is het belangrijk om advertenties te laten aansluiten op de doelstellingen. Doelstellingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

Mogelijkheden Instagram-advertenties

Voor het adverteren op Instagram zijn verschillende mogelijkheden:
instagram

Mogelijkheden Instagram-advertenties

Adverteren in de Stories of Reels

Heb je nog niet zo veel volgers op Instagram en wil je toch het bereik van je Stories of Reels vergroten? Zet dan promotie in op deze berichten. Door middel van het instellen van de juiste doelgroep, bereiken we voor het bedrijfsaccount een veel grotere groep dan alleen de volgers. Uiteraard begint het met de juiste content. En laten wij daar nou dé creatieve contentmarketeers voor in huis hebben!

20210625-MCH-0215_13

SocialLane helpt je bij het inzetten van Instagram

De advertenties op Instagram kun je net als bij Facebook targeten op verschillende gegevens, al worden deze mogelijkheden ingeperkt om discriminatie tegen te gaan. De inhoud van de content wordt daarom steeds belangrijker. SocialLane weet hier alles van en kan jou als geen ander helpen met het adverteren op Instagram.

Traffic naar de website

Een goede website is de kern van je gehele marketingstrategie. Dat is namelijk de plek waar de conversies plaatsvinden. Daarom betrekken we je website ook bij de Instagram-advertentiecampagnes.

kantoor sociallane
IMG_3481

Remarketing

Waarschijnlijk ken je het al, remarketing. Je hebt een site bezocht en producten bekeken. Diezelfde producten komen vervolgens op Instagram weer voorbij in een advertentie. En voordat je het weet, heb je ze toch gekocht.

Remarketing via Instagram is dé manier voor het maken van specifieke advertenties getarget op mensen die al eerder op de website zijn geweest. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om het aantal verkopen te verhogen.

Een aantal voordelen van Instagram adverteren op een rijtje

Relatief goedkoop
Groot bereik
Visuele content blijft hangen
Stories zijn het eerste wat de gebruikers zien
Onbekeken stories komen nogmaals langs op de feed
Stories beslaan je hele scherm, dus geen afleiding

Adverteren op Instagram

Wil je advertenties op Instagram inzetten of wil je eerst meer informatie? Laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op.

Naam*
Bedrijfsnaam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Leuk dat je interesse toont!
Vul het formulier in en we nemen snel contact met je op.
Groetjes, SocialLane