De voordelen van WordPress

webdesign team

Namen zoals WordPress, Shopify, Magento en Wix zijn voor veel mensen waarschijnlijk onbekend. Wanneer men zich gaat verdiepen in de wereld van websites, zullen deze namen een stuk bekender worden. Dit zijn namelijk platformen die gebruikt worden om websites te bouwen. Elk platform heeft zijn eigen voordelen en vaak worden sommigen gebruikt voor niche-websites met specifieke doeleinden. Zo heeft het alleen zin om Shopify te gebruiken als je een online winkel beheert; het is simpelweg geen platform waarmee je eerst een blog zou beginnen om deze later om te toveren in een e-commercewinkel.

In deze blog zullen wij uitleggen waarom je WordPress zou moeten verkiezen boven de concurrentie.

Wat is WordPress?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee een website gebouwd en onderhouden kan worden. Het CMS is een Google-vriendelijk systeem met vele opties voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast beschikt het over veel thema’s en plugins.

Het is een systeem om een website, blog of zelfs een webshop mee te beheren. Het grootste voordeel van het bouwen van een website via WordPress, is dat men niet (veel) technische kennis nodig heeft en dat het makkelijk in gebruik is.

Lees hieronder 5 voordelen van WordPress!

1. WordPress is open-source

WordPress is voor iedereen gratis te downloaden. Het is een open-source project dat al sinds 2003 bestaat. Er zijn door veel ontwikkelaars enorm veel themes en plugins ontwikkeld. Deze mogen vrij worden gebruikt, wat enorm in kosten en tijd kan schelen. Echter dit zijn vaak wel basis themes. Heb je als bedrijf meer wensen dan raden wij betaalde themes aan of custom made templates. SocialLane bouwt deze maatwerk templates die wij BoilerLane noemen.

2. WordPress is populair

WordPress is één van de meest populaire open-source CMS ter wereld. Een mooie bijkomstigheid van deze populariteit is dat de meeste professionals ook kiezen voor WordPress. Bijna elke designer, programmeur, marketeer en software ontwikkelaar kiest om met WordPress te werken. En dat houdt in: meer en betere plugins, meer en betere thema’s, meer en betere applicaties die te koppelen zijn met WordPress en een snellere ontwikkeling van het CMS zelf.

 

wordpress

3. Het is makkelijk te gebruiken

Omdat WordPress open-source is, kan het door iedereen worden gebruikt. Er zitten geen beperkingen aan door een hoge prijs of een bepaald kennisniveau om het platform te beheren. Door te starten in het dashboard leer je al snel de weg in het systeem en kan je de software eigen maken.
Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om persoonlijke ondersteuning te vragen of te werken via forums van WordPress.

Soorten bestanden

4. Ondersteuning van veel soorten bestanden

WordPress ondersteunt veel gebruikte bestanden zoals:

  • .jpg,
  • .png,
  • .gif,
  • .pdf,
  • .doc,
  • .pptx,
  • .mp3,
  • .mp4,
  • .mov,

WordPress ondersteunt vrijwel elk bestandstype. Echter dien je rekening te houden met bepaalde regels van het platform. Zo dient de media die je gebruikt op de website wel onder jouw eigen eigendom te moeten vallen, gratis te verkrijgen zijn of bruikbaar te zijn met vermelding.

 

5. SEO-vriendelijk

Je wilt dat jouw website vindbaar is in de zoekmachine, zo weet je namelijk zeker dat jouw mooie website ook gevonden wordt! Gelukkig is WordPress enorm zoekmachine vriendelijk. Door installatie van (gratis) plug-ins kan je werken aan je zoekmachine optimalisatie

De Yoast SEO plug-in is een voorbeeld van zo’n plug-in voor een WordPress-site. De standaard SEO-tools in WordPress zijn uitstekend, maar Yoast tilt het allemaal simpelweg naar een hoger niveau.
Hoe werkt Yoast?
Er wordt gevraagd om een focuszoekwoord te bedenken. Yoast geeft op basis van het zoekwoord aan op welke punten er optimalisatiemogelijkheden zijn. De mogelijkheden voor optimalisatie kunnen verschillen van zoekwoorddichtheid, de meta-description tot de pagina titel. Zo staat er na optimalisatie een goed vindbare pagina!

Yoast

Veiligheidscheck WordPress Websites

Voor de stabiliteit en veiligheid van een website dien je structureel en op verschillende niveaus updates uit te voeren. WordPress websites die plugins bevatten die verouderd zijn, zijn gevoelig voor hackers maar kunnen ook gaan conflicteren met plugins die wel up to date zijn. Hierdoor kunnen veel problemen ontstaan! Daarnaast is het erg belangrijk dat de website een SSL certificaat heeft en dat de technische SEO op orde is.

WordPress website maken uitbesteden aan SocialLane!

Zit je met je handen in je haar en weet je niet waar je moet beginnen? Laat je website dan maken door SocialLane! Bij het ontwerpen van WordPress websites denken wij altijd aan het gebruiksgemak voor bezoekers en optimaliseren wij de content van de website voor Google. Dit helpt om hoog in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Bekijk snel onze pagina!