Let’s meet: 070-3229083

De do’s en don’ts voor een (nieuwe) website

SL website laten maken

Of je nou een nieuwe website wil laten maken, of dat je dit zelf doet: er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je wil dat jouw website optimaal bezocht wordt. Wij hebben hieronder do’s en don’ts voor een nieuwe website op een rijtje gezet.

 

De don’ts! 

1. Alleen de focus op desktop leggen

Bij het (laten) maken van een nieuwe website is het belangrijk dat je niet alleen de focus legt op jouw website op een computer. Tegenwoordig worden veel websites via de mobiele telefoon of tablets bezocht. Er wordt zelfs gezegd dat je beter eerst de website voor het formaat van een mobiele telefoon kunt ontwerpen en deze als basis nemen voor de website. Als een website niet goed te gebruiken is op een mobiele telefoon, raak je de bezoeker kwijt. Daarnaast zorgt Google ervoor dat jouw website minder hoog getoond wordt in de zoekresultaten als je website op een mobiele telefoon niet goed te gebruiken is.

Kennisbank Sociallane (1)

2. Geen beeldmateriaal gebruiken op de website

Beeldmateriaal op je website is misschien nog wel belangrijker dan tekst. Websitebezoekers willen graag iets te zien hebben in plaats van alleen maar tekst lezen. Als je een website maakt is het dus belangrijk dat er (eigen) foto’s op staan. Als je al zelf over dit beeldmateriaal beschikt is dit mooi meegenomen, anders kun je er voor kiezen dit zelf te maken, of te laten maken door iemand anders – denk bijvoorbeeld aan een professional. 

 

3. Nalatigheid

Als je een website hebt laten maken, is het belangrijk dat je deze (zelf) up to date houdt. Het maken van een website stopt niet als de website ‘af’ is. Ook als je ervoor kiest om een website te laten maken moet je de website kunnen onderhouden door middel van updates. Sommige bedrijven die websites maken bieden deze onderhoudsservices aan, zodat ze jou volledig kunnen ontzorgen. Zo ook het website onderhoud- en veiligheidpakket van SocialLane. 

 

De do’s!

1. Beveiliging door middel van https

Als je een website wil laten maken is het belangrijk dat deze website goed beveiligd is. Ten eerste worden goed beveiligde websites hoog weergegeven in Google, maar ook zorgt het ervoor dat je website bezoekers lang(er) blijven hangen. Als je website namelijk niet beveiligd is, dan krijgt de bezoeker hier een melding van.

 

2. Maak gebruik van SEO 

SEO staat voor search engine optimization, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie. Door het verbeteren van je SEO kom je hoger in de Google zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat meer mensen jouw website bezoeken. SEO kun je inzetten door op jouw website vaktermen te gebruiken die relevant zijn voor jouw branche, en waar veel op gezocht wordt.

SEO

3. Zorg voor een uniek webdesign  

Ook een uniek webdesign draagt eraan bij dat jouw website opvalt. Zorg dat je huisstijl terugkomt in de website die je wilt laten maken. Door de huisstijl terug te laten komen, zoals een logo of bepaalde kleuren die je veel gebruikt in je uitingen, verhoogt dit de herkenbaarheid.

 

4. Maak gebruik van call-to-action buttons

Call-to-action buttons bevatten een boodschap die aanzet tot een bepaalde actie. Vaak staat deze actie in lijn met het doel van de website. Een simpele call to action kan al zijn ‘Neem contact met ons op’ of ‘Vraag een brochure aan’.

 

5. Besteed het maken van je website uit

Denk je er aan om het laten maken van je website uit te besteden? Bij SocialLane staan wij graag voor jou klaar! Wij zijn een allround marketingbureau en ontwerpen al tien jaar lang websites. Van concept tot design en van development tot onderhoud, wij hebben alle web-expertises in huis. Interesse? Kom bij ons langs in Den Haag!