Wat is een community?

Websites Online Kennisbank

Een community is een groep mensen op internet met dezelfde interesses en voorkeuren. Via een community krijgen zij de mogelijkheid om een relatie met elkaar aan te gaan. Ze kunnen kennis en ervaringen met elkaar delen, maar ook ideeën uitwisselen of inspiratie opdoen.

Een voorbeeld is een gamecommunity. Hier komen dan allerlei gamers samen, omdat zij allemaal een passie hebben voor gamen en hier graag over willen praten.

Customer journey

Een online community kan een belangrijk onderdeel zijn in de customer journey. Hierdoor kan een organisatie relaties onderhouden met potentiële klanten. Door de opkomst van social media is dit juist erg belangrijk geworden. Er is namelijk niet langer meer sprake van eenrichtingsverkeer. Klanten willen terugpraten en hun stem laten horen, bijvoorbeeld wanneer een klant niet tevreden is. Het is juist voor een organisatie erg belangrijk om hiernaar te luisteren en erop te reageren, want het internet is voor iedereen toegankelijk.

Een online community kan in zijn voordeel werken voor organisaties waar het aankoopproces langer duurt. Denk hierbij aan consumer producten zoals telefoons of televisies. In het algemeen duurt de oriëntatiefase hierbij langer.

De voordelen van een community

  • Het versterkt de klantloyaliteit;
  • Het versterken van het groepsgevoel. Mensen raken in gesprek over jouw bedrijf of product(en);
  • Als organisatie merk je sneller op wat er mis is en of er klachten zijn.

Social media uitbesteden aan SocialLane

SocialLane is dé social media expert die bedrijven helpt met het op de juiste manier inzetten van social media. Wij zorgen voor regelmaat, zichtbaarheid, branding, advertenties en promoties, webcare en content creatie. Dit leidt tot meer business voor zowel B2C als B2B.

Als je kiest voor het uitbesteden van social media dan weet je zeker dat er regelmatig content wordt geplaatst en dat deze aansluit bij de tone of voice van het bedrijf. Je hebt geen omkijken meer naar je social media, de verschillende kanalen op social media worden op de juiste manier ingezet en marketing doelstellingen worden behaald.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een hyperlink?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.