Wat is dofollow link?

Google Online Kennisbank

Een dofollow link is in feite een normale link. Zowel interne linken als backlinks zijn standaard dofollow.

Linkautoriteit

Linkautoriteit zegt iets over de invloed die een link van zoekmachines mag uitoefenen op de positie van een website voor een bepaalde zoekterm. Wanneer een ‘sterke’ website linkt naar een andere website, dan wordt deze website gezien als waardevol en krijgt het een hogere waarde. Google ziet dit namelijk als een soort ‘stem’. Hoe meer backlinks, hoe meer extra waarde je krijgt om hoger te komen in de zoekresultaten. Hierbij komt het proces van linkbuilding kijken. Dit is het proces van het identificeren en het opbouwen van relevante relatie (links) tussen websites en webpagina’s

Het voordeel van linkbuilding is dat het zorgt voor extra bezoekers en naamsbekendheid.

SEO

Zoals hierboven vermeld is het dus belangrijk dat kwalitatieve websites naar jouw website linken. Google ziet dit namelijk waardoor je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Het krijgen van een kwalitatieve backlink is goed voor de SEO. Des te beter de website die naar jouw linkt, des te beter dit is voor de SEO. Door een dofollow link te gebruiken, laat je het dus toe dat zoekmachines deze link mogen volgen. Het gevolg is dat de ontvangende pagina beter verschijnt in de zoekresultaten.

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.