Wat is Google Search Console?

Google Online Kennisbank

Google Search Console is een gratis platform van Google waarmee je de aanwezigheid van jouw website in de organische zoekresultaten van Google kunt bekijken, bijhouden en controleren. Met Google Search Console kan je ook de zoekprestaties van jouw website bijhouden. Met Search Console kan je onder andere zien:

  1. Welke pagina’s in Google geïndexeerd worden;
  2. Welke zoekopdrachten ervoor gezorgd hebben dat jouw website is weergegeven in de organische zoekresultaten;
  3. Hoeveel en welke sites linken naar jouw website;
  4. Of er crawlfouten zijn gevonden op jouwe website;
  5. Of er een sitemap aanwezig is;
  6. etc.

Een belangrijke reden om Google Search Console te gebruiken is om de website schoon te houden voor Google. Denk aan 404-fouten, crawlfouten etc. Ook kan je met Google Search Console jouw website onderhouden met minimale verstoring van de zoekprestaties.

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.