Wat is linkbuilding?

Google Online Kennisbank

Linkbuilding is het proces van het identificeren en het opbouwen van relevante, kwalitatieve links tussen websites en webpagina’s. Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Investeren in linkbuilding is belangrijk, omdat dit invloed heeft op je ranking in zoekmachines.

Wanneer je veel kwalitatieve en relevante links naar je website krijgt, dan wordt dit door Google gezien als een soort ‘stem’. Het gevolg hiervan is dat je website wordt beloond en hierdoor hoger in zoekmachines komt te staan.

Backlinks

Backlinks zijn links die jouw website van een andere website krijgt. Wanneer een website veel backlinks krijgt, dan betekent dit als het ware dat hiermee de relevantie van een pagina gemeten kan worden. Hoe meer backlinks je dus krijgt van externe websites, hoe relevanter je wordt bevonden door zoekmachines. Backlinks moet je met jouw website ‘verdienen’. Backlinks kunnen worden verdiend door interessante, unieke en relevante content op je website te plaatsen. Hiermee vergroot je de kans dat andere websites naar jouw website willen linken.

Interne links

Interne links zijn links binnen je eigen website die de websitebezoeker doorverwijst naar een andere relevante webpagina binnen dezelfde website. Een interne link kan een link zijn achter een foto, een call to action of een ankertekst op een webpagina. Een interne link zorgt ervoor dat de websitebezoeker makkelijk door een website wordt genavigeerd.

Doelstellingen van linkbuilding

Linkbuilding moet resulteren in een hogere populariteit, hogere bezoekersaantallen, verbeterde posities in zoekmachines en een bijdrage leveren aan het merkimago van een website. Linkbuilding heeft als doel om:

  • Meer bezoekers op de website te krijgen
  • Posities op specifieke zoektermen te verbeteren in de zoekmachines
  • Een domein meer autoriteit te geven om dieper gelegen pagina’s te laten scoren in zoekmachines
  • Ervoor te zorgen dat webpagina’s beter en sneller worden opgenomen in zoekmachines
  • Een bijdrage te leveren aan het merkimago

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.