Wat is PageRank?

Google Online Kennisbank

PageRank is een methode om pagina’s op internet te rangschikken naar belang en is ontwikkeld door de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Bin. PageRank is een onderdeel van het algoritme van Google en heeft ook weer te maken met linkbuilding. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel voor zoekmachine optimalisatie. Linkbuilding is het proces van het identificeren en het opbouwen van relevante links tussen websites en webpagina’s. Het inzetten van linkbuilding is belangrijk, omdat dit gevolgen heeft voor je ranking in Google.

Ranking

Ranking is de positie van jouw bedrijf binnen een lijst. Websites en webpagina’s krijgen door het aantal hyperlinks die verwijzen naar de website een cijfer van 0 tot en met 10. Hierbij is het zo dat hoe meer links je krijgt, hoe hoger uiteindelijk de PageRank is. Daarom is het belangrijk dat er links worden verkregen vanaf andere sites, omdat dit invloed heeft op de waardering die Google aan je pagina geeft.

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.