Wat zijn keywords?

Google Online Kennisbank

Keywords zijn woorden die internetgebruikers invoeren in de zoekbalk (zoektermen). Kennis van keywords is belangrijk om goed gevonden te worden in zoekmachines. Keywords vormen namelijk de basis van zoekmachineoptimalisatie. De juiste woorden moeten gebruikt worden in de teksten op een website. Het is belangrijk om te weten wie je klant is zodat uiteindelijk de juiste woorden worden gekozen.

Zoekwoordrelevantie

Zoekwoordrelevantie is de mate waarin de getoonde advertentie op een specifiek zoekwoord relevant is voor de zoeker. Zoekwoordrelevantie is belangrijk, omdat bezoekers sneller terugkomen als ze de gewenste en relevante informatie vinden. Hoe hoger de Click Through Rate (CTR) is, hoe relevanter en interessanter de advertentie is voor de zoeker op een bepaald zoekwoord. Het gevolg is dat de advertenties hoog verschijnen in Google.

 Zoekwoordenonderzoek

De online vindbaarheid van een website wordt verbeterd door een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Daarnaast is een zoekwoordenonderzoek ook belangrijk zodat de juiste woorden in een campagne worden opgenomen. Hiermee wordt de effectiviteit van campagnes verbetert. Met zo’n onderzoek wordt er gekeken naar wat het juiste zoekwoord is en welke zoekwoord veel gebruikt wordt.

Zoekwoordenonderzoek kan uitgevoerd worden door de Zoekwoordenplanner van Google Ads. Met deze tool kan er gezocht worden naar zoekwoorden en kan er worden gezien hoe bepaalde zoekwoorden presteren. Daarnaast kan er met deze tool ook historische statistieken en verkeersprognoses worden ontvangen.

Er zijn verschillende soorten zoekwoorden:

  • Breed zoeken
  • Zoeken op woordgroep
  • Exacte zoekwoorden

Een zoekwoordenonderzoek kent drie stappen:

  1. Houd een brainstormsessie
  2. Breid de lijst uit
  3. Bepaal het belang van de gevonden zoekwoorden

Google gecertificeerd

Heb je een vraag met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Dan kan je altijd bij ons terecht voor SEO advies. Websites die door SocialLane worden gemaakt zijn voorzien van een goede basis aan zoekmachine optimalisatie. Heb je echter al een website en wil je SEO advies? Dan kan je ook terecht bij SocialLane.

SocialLane helpt je met SEO advies op de meest uiteenlopende aspecten. Van de basis tot de meest gedetailleerde vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onze consultants zijn gecertificeerde Google experts, zodat wij je altijd van de juist informatie kunnen voorzien. Ook al zijn het de meest complexe vragen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.