Overstappen naar Google Analytics 4

Waarom Overstappen Google Analytics 4

Waarom overstappen naar Google Analytics 4?

Google Analytics 4 is de nieuwste versie van de populaire web analytics tool van Google. Het is een grote stap vooruit ten opzichte van de vorige versie van Google Analytics (Universal Analytics) en biedt veel nieuwe functies en mogelijkheden voor het verzamelen en analyseren van gegevens. In deze blog leggen wij je uit waarom je moet overstappen naar Google Analytics 4 en wat er gebeurt als je dit niet doet.

 

Met Google Analytics 4 is er een betere integratie tussen Google Ads en Analytics. Hierdoor krijg je betere inzichten in de prestaties van je advertenties en je website. Je kunt bijvoorbeeld zien welke advertenties leiden tot meer conversies of welke pagina’s op je website de meeste bezoekers opleveren.

 

Focus op events in plaats van paginaweergaven

In Google Analytics 4 ligt de nadruk op events in plaats van paginaweergaven. Dit betekent dat je meer inzicht krijgt in het gedrag van je gebruikers op je website en app, zoals het klikken op links en het bekijken van video’s. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe je gebruikers zich gedragen op je website en kun je je website verbeteren om meer conversies te genereren.

Verbeterde data privacy

Google Analytics 4 is ontworpen met data privacy in gedachten. Het gebruikt geavanceerde machine learning-algoritmen om patronen in gebruikersgedrag te herkennen zonder persoonlijk identificeerbare informatie te verzamelen. Dit betekent dat je voldoet aan de laatste privacywetgeving en dat je gebruikers hun privacy behouden.

Wat gebeurt er als je niet overstapt naar Google Analytics 4?

Als je niet overstapt naar Google Analytics 4, kun je enkele belangrijke voordelen missen, zoals betere integratie met Google Ads en meer inzicht in gebruikersgedrag op je website en app. Bovendien is de kans groot dat de ondersteuning voor de vorige versie van Google Analytics in de toekomst zal afnemen. Dit betekent dat je misschien geen toegang meer hebt tot bepaalde functies of dat je niet in staat bent om gegevens te verzamelen die nodig zijn voor het optimaliseren van je website.

Conclusie

Als je Google Analytics al gebruikt, is het tijd om over te stappen naar Google Analytics 4. Het biedt veel nieuwe functies en mogelijkheden om je website te optimaliseren en meer conversies te genereren. Als je niet overstapt, loop je het risico belangrijke voordelen te missen en kan het zijn dat je in de toekomst niet meer in staat bent om bepaalde functies te gebruiken. 

Bij SocialLane willen wij jou graag helpen en bieden wij een Google Analytics 4 package deal aan. Met deze deal verzorgen wij voor eenmalig €475,- de installatie, de inrichting en geven wij toelichting op het gebruik van GA4 middels een webinar.