Yoast: Wat is het en wat kun je ermee?

Fb Sl

Ken je de geheimen van Yoast al? 

Yoast is een WordPress SEO-plugin die je installeert in je WordPress-website. De Yoast-plugin helpt je je website te optimaliseren voor de zoekmachine van Google. Door aan SEO te werken zorg je ervoor dat je website nog beter vindbaar wordt, hierdoor komt er meer verkeer naar je website en met als uiteindelijk doel meer leads genereren. Yoast is dus een handig hulpmiddel dat je kunt inzetten bij SEO-optimalisatie.

Wat doet Yoast?

Je kunt zoekwoorden ingeven die je aan je pagina wilt verbinden. Zoekwoorden waarmee je gevonden wil worden in de zoekresultaten in Google. De plugin controleert of zoekwoorden in de juiste frequentie aanwezig zijn voor een goede vindbaarheid. Dat klinkt als muziek in de oren. En dat klopt! De plugin is gebruiksvriendelijk en helpt je de content zo te optimaliseren dat die past in het zoekalgoritme van Google. Yoast gebruikt in de beoordeling van de verschillende onderdelen de kleuren rood, oranje en groen. Zo wordt per onderdeel snel inzichtelijk of je op de goede weg bent.

De plugin geeft je niet alleen feedback op keyphrases, de meta-omschrijving en de SEO-titel maar beoordeelt ook de leesbaarheid van je teksten op je webpagina. Daarnaast kun je onder andere zien of de omschrijvingen die je voor Google instelt lang genoeg of niet te lang zijn en laat Yoast een Google preview van het zoekresultaat zien. Maar er is meer! Yoast geeft je daarnaast diverse suggesties voor verbetering zodat je de teksten nog beter kunt optimaliseren voor de zoekmachine. Ook checkt Yoast of je pagina’s voorzien zijn van H1, H2 enz. (de koppen in de tekst) en of de H1 en H2 die je hebt benoemd ook daadwerkelijk logisch zijn en de termen terug komen op de pagina.

Yoast heeft een gratis versie en een betaalde premium versie. 

Met de gratis versie kun je al heel veel doen, maar ze bieden nog veel extra’s in de premium variant. Dus wil je toegang tot alle functionaliteiten dan kun je gaan voor de betaalde variant.

Ook aan de slag met SEO maar weet je niet waar je moet starten?

SocialLane Academy biedt verschillende cursussen die je helpen met SEO aan de slag te gaan.