Wat is WordPress?

Websites Online Kennisbank

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee een website gebouwd en onderhouden kan worden. Het CMS is een Google-vriendelijk systeem met vele opties voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast beschikt het over veel thema’s en plugins.

Het is een systeem om een website, blog of zelfs een webshop mee te beheren. Het grootste voordeel van het bouwen van een website via WordPress, is dat men niet (veel) technische kennis nodig heeft en dat het makkelijk in gebruik is.

Open source

WordPress is een open source, wat inhoudt dat men onafhankelijk is van de webbouwer. Wanneer men besluit om een WP website door iemand te laten maken, is er na het opleveren van de website alle vrijheid om bijvoorbeeld zelf nog aanpassingen te doen of foto’s en teksten toe te voegen.

Functies van WordPress

Door thema’s en plugins kan men de website zelf uitbouwen naar zijn eigen stijl.

Thema’s

De thema’s geven vorm aan de website. WordPress heeft een groot aanbod van thema’s: van betaalde tot aan gratis thema’s. Betaalde thema’s geven in tegenstelling tot gratis thema de gebruiker meer vrijheid en meer mogelijkheden binnen het thema om de website aan te passen.

Plugins

Door het installeren van plugins kan de gebruiker binnen een WordPress website functionaliteiten toevoegen, zoals social media iconen, contactformulieren, Google Maps, SEO-tools enzovoort. Een van de meest bekendste plugins zijn: Yoast SEO, Akismet en Contactform 7.

Aantal voordelen van WordPress

Veel bedrijven kiezen voor een WordPress website. Het CMS is de afgelopen sterk gegroeid in populariteit en veel websites zijn dan ook hiermee gebouwd.

  • WordPress is mobielvriendelijk. De meeste thema’s zijn responsive wat inhoudt dat de website op elk apparaat goed wordt getoond en zich aan de schermgrootte aanpast. Het is belangrijk om een responsive website te hebben, want deze wordt namelijk beter in Google gevonden.
  • WordPress is gebruiksvriendelijk. Men heeft niet veel kennis nodig om een website met dit systeem te bouwen.
  • WordPress SEO biedt hulp bij het optimaliseren van de website, zodat deze goed scoort in zoekmachines.
  • Het systeem geeft de gebruiker veel designmogelijkheden: van het kiezen van de juiste lay-out, kleuren tot aan lettertypes.

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wat zijn broken links?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.