Wat is pagespeed?

Websites Online Kennisbank
Wat is pagespeed?

Pagespeed is de benaming voor de snelheid waarmee een website laadt. Via verschillende online tools kan je erachter komen wat de snelheid is van bepaalde websites. Eén van de bekendere tools is die van Google; Google Pagespeed Insights. Wanneer je een URL opgeeft in de adres van Google Pagespeed Insights gaat Google voor jou bekijken wat de snelheid is van deze website. Vervolgens ziet u een verslag van de verbeteringen die u kunt doorvoeren om de snelheid te verhogen.

Google hecht waarde aan pagespeed

De snelheid is erg belangrijk voor een website. Google indexeert namelijk websites die sneller laden beter dan websites die langzaam laden. De reden hiervoor is, zoals vrijwel altijd bij Google, relevantie. Bezoekers hechten waarde aan de laadtijd, is de laadtijd traag dan haken bezoekers af en daarmee is de site van Google dus minder relevant.

Pagespeed Insights Websitesnelheid rapportage

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wil je meer kennis vergaren?

SocialLane Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.