Wat zijn broken links?

Websites Online Kennisbank

Broken links, ook wel dead links genoemd, zijn links op een webpagina die niet werken. Deze links kunnen zowel interne als externe links zijn. Wanneer hier op geklikt wordt, krijgt men een foutmelding (error 404/webpagina is niet beschikbaar) te zien. De reden van deze foutmelding kan zijn dat de pagina niet werkt, niet bestaat of dat de pagina is verhuisd.

Zoekmachine

Zoekmachines zien links als het ware als een stem voor de websitekwaliteit. Links naar je website en interne links kunnen invloed hebben op hoe je website wordt gerankt in zoekmachineresultaten.

Waarom broken links niet gewenst zijn:

  • Er is een grote kans dat je klanten verliest (bezoekers kunnen gefrustreerd raken en besluiten om niet meer terug te keren)
  • Hierdoor wordt het lastiger om nieuwe klanten aan te trekken. Zij kunnen niet vinden waarvoor ze überhaupt een zoekopdracht zijn begonnen
  • Deze links zijn slecht voor je online reputatie
  • Zoals hierboven al vermeld, zijn broken links niet goed voor je page ranking in zoekmachines

Controle

Het is voor een bezoeker erg vervelend wanneer hij/zij op zoek is naar meer informatie en vervolgens op een pagina terecht komt die niet meer beschikbaar is. Gevolg is dat de bezoeker al snel weer wegklikt en het proces waar hij/zij mee bezig was niet kan afmaken. Daarom is het belangrijk om broken links op een website te vinden. Om broken links te controleren bestaan er verschillende link checkers die een website helemaal nalopen en automatisch iedere link op de website controleert.

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wat is een URL?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.