Betalen voor Instagram en Facebook?

Meta Verified Instagram en Facebook

Instagram en Facebook niet langer gratis?

Meta komt met Meta Verified. Dit is een betaald abonnementsmodel voor zowel Instagram als Facebook. Met dit abonnement wordt je account geverifieerd en beschermd tegen imitatie/nep-accounts.

Social media kanalen zijn voor het grootste deel afhankelijk van adverteerders. Met dit abonnementsmodel wordt er een nieuwe stabiele inkomstenbron voor Meta gecreëerd.

 

Moet iedereen betalen voor Instagram en Facebook?

Nee, als gewone gebruiker kan je nog steeds gebruik maken van een gratis Instagram- en Facebookprofiel. Het abonnement is voornamelijk bedoeld voor creators. Dit zijn vaak makers die geld proberen te verdienen aan foto’s en/of video’s op social media. Meta wil naar eigen zeggen het hiermee makkelijker maken om op de platformen te groeien. Daarnaast zal de creator met een abonnement een groter bereik hebben, betere bescherming tegen imitatie/nep-accounts en toegang krijgen tot een echte medewerker bij problemen.

Maak jij al gebruik van Instagram? Check hier of Instagram interessant is voor jouw bedrijf.

Als je nu een verificatiebadge hebt hoeft je voor nu (nog) niet bang te zijn dat je je badge verliest. Wanneer het Meta Verified abonnementsmodel volledig is uitgerold zal de oude verificatiebadge een andere ‘waarde’ krijgen. Mark Zuckerberg wilt natuurlijk dat uiteindelijk iedereen voor de verificatie betaalt.

De kans dat Instagram en/of Facebook ooit volledig betaald wordt is nihil, maar het wordt niet uitgesloten. Meta verdient veel aan alleen al advertenties, afgelopen jaar was dit zo’n 105 miljard euro.

Voordelen van het abonnement

 • geverifieerde badge
 • actieve bewaking tegen imitatieprofielen
 • klantenservice voor veel voorkomende problemen
 • prioritering van comments bij andere personen
 • aanbevelingen op de Explore pagina en Reels op Instagram
 • exclusieve stickers voor Instagram stories

Geschiktheidseisen om een abonnement af te sluiten

 • je moet 18+ zijn
 • je profiel moet een profielfoto hebben waarop je gezicht te zien is
 • je profiel moet voldoen aan minimale activiteit vereisten
 • je moet met een geldig ID-bewijs je account valideren
 • het abonnement is momenteel niet beschikbaar voor bedrijfsprofielen

Kosten

Het abonnement gaat $11,99 (€11,18) per maand kosten. Dit is wel alleen voor als je het abonnement afsluit via een desktop, wanneer je dit doet vanaf een smartphone (iOS of Android) komt er $3 dollar per maand bovenop. Dit is 30% commissie die iOs en Android rekenen voor betalingen in apps.

 

Vanaf wanneer is Meta Verified beschikbaar?

Het nieuwe abonnementsmodel wordt momenteel getest en is in Australië en Nieuw Zeeland al beschikbaar. Wanneer de tests goed verlopen, zal het naar verwachting snel in andere landen ook beschikbaar zijn.

 

Al met al biedt Meta Verified een nieuwe stabiele inkomstenbron voor Meta en biedt het voordelen voor creators op Instagram en Facebook. Of het abonnement breed zal worden geaccepteerd door de doelgroep, zal de toekomst uitwijzen.

Hulp nodig met Instagram of Facebook? Neem contact met ons op of kom langs voor een bakkie. Wij helpen je graag verder met het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf.