Wat is Facebook?

Social Media Online Kennisbank

Facebook is een gratis social media platform waar gebruikers hun interesses kunnen delen en contacten met vrienden kunnen onderhouden. Het werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en is een erg populair social media platform met heel veel actieve gebruikers.

Een Facebookgebruiker kan:

  • Vrienden toevoegen;
  • Foto’s/video’s plaatsen;
  • Berichten ‘liken’;
  • Op de hoogte blijven van evenementen;
  • Berichten sturen via de app FB Messenger;
  • Bedrijfspagina’s volgen;
  • Deelnemen aan groepen;
  • Stories van vrienden zien.

Adverteren op Facebook

Naast dat het social media platform voor amusement wordt gebruikt, is het ook een perfect marketingmiddel die kan worden ingezet voor bedrijven. Door te adverteren op Facebook, kan men eenvoudig de juiste mensen vinden (targeten op doelgroep), hun aandacht trekken en resultaten realiseren.

Elk bedrijfspagina heeft toegang tot de paginastatistieken. Via Facebook Page Insights krijgt men inzichten over de pagina en volgers, waardoor prestaties verbeterd kunnen worden.

Video’s op Facebook

Net als andere social media platformen heeft ook Facebook zich de afgelopen jaren gericht op video’s. Zo hebben zij Facebook Watch in het leven geroepen, wat net als TikTok en Instagram reels een startpagina heeft waarop de gebruiker onbeperkt kan blijven scrollen. Tijdens het scrollen blijven er telkens nieuwe video’s afspelen.

Social media uitbesteden aan SocialLane

SocialLane is dé social media expert die bedrijven helpt met het op de juiste manier inzetten van social media. Wij zorgen voor regelmaat, zichtbaarheid, branding, advertenties en promoties, webcare en content creatie. Dit leidt tot meer business voor zowel B2C als B2B.

Als je kiest voor het uitbesteden van social media dan weet je zeker dat er regelmatig content wordt geplaatst en dat deze aansluit bij de tone of voice van het bedrijf. Je hebt geen omkijken meer naar je social media, de verschillende kanalen op social media worden op de juiste manier ingezet en marketing doelstellingen worden behaald.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is bereik?
Wat is een hashtag?
Wat is Pinterest?
Wat is instant messaging?
Wat is Instagram?
Wat is LinkedIn?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.