Wat is LinkedIn?

Social Media Online Kennisbank

LinkedIn is een gratis wereldwijd sociale netwerksite gericht op professionals. LinkedIngebruikers kunnen actualiteiten in het werkveld bijhouden en een netwerk opbouwen.

LinkedIn is in tegenstelling tot Facebook geen amusementenplatform, maar een waardevol hulpmiddel voor mensen die werken of bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Netwerken

Met LinkedIn kan men zakelijke connecties leggen met (oud) collega’s, docenten, studenten, professionals enzovoort. Door deze mensen toe te voegen worden ze je ‘connecties’. Op deze manier kunnen contacten worden onderhouden en kan een LinkedIngebruiker via zijn netwerk weer in contact komen met anderen. Het kan een handig hulpmiddel zijn wanneer men op zoek is naar een nieuwe baan, stage of afstudeeropdracht.

Stel: een persoon is op zoek naar een stageplek, dan kan hij dit delen in een oproep aan zijn connecties. De connecties van hem kunnen vervolgens hierop reageren of deze oproep zelfs delen. De connecties van de persoon die deze oproep heeft gedeeld, zien dit vervolgens ook weer.

Aangezien LinkedIn een zakelijk netwerk is waar veel professionals actief zijn, is er een grote kans dat jouw connecties of misschien wel een ander persoon jou kan helpen bij een zoektocht. 

Profiel

Het is belangrijk dat het profiel goed up-to-date is en naar waarheid is ingevuld, omdat misschien wel toekomstige werkgevers jouw profiel kunnen zien.

Een goed profiel bestaat in ieder geval uit: een professionele foto, een samenvatting, huidige functie, maar ook je vorige functie(s), je opleidingen en vaardigheden.

Door alle eisen van LinkedIn in te vullen, wordt een ‘zeer deskundig’ profiel bereikt. Collega’s en recruiters kunnen je makkelijker vinden en herkennen.

De voordelen op een rijtje

  • Studenten, (oud) collega’s makkelijk vinden;
  • Vacatures zoeken;
  • Interessante bedrijven volgen;
  • Mensen met wie je hebt samengewerkt, kunnen jou een aanbeveling geven;
  • Het vergroten van je zichtbaarheid;
  • LinkedIn helpt je bij een voorbereiding van een sollicitatiegesprek of afspraak, zodat je van tevoren op de hoogte bent van je gesprekspartner;
  • LinkedIn kan ingezet worden om een personal brand te ontwikkelen.

Social media uitbesteden aan SocialLane

SocialLane is dé social media expert die bedrijven helpt met het op de juiste manier inzetten van social media. Wij zorgen voor regelmaat, zichtbaarheid, branding, advertenties en promoties, webcare en content creatie. Dit leidt tot meer business voor zowel B2C als B2B.

Als je kiest voor het uitbesteden van social media dan weet je zeker dat er regelmatig content wordt geplaatst en dat deze aansluit bij de tone of voice van het bedrijf. Je hebt geen omkijken meer naar je social media, de verschillende kanalen op social media worden op de juiste manier ingezet en marketing doelstellingen worden behaald.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is bereik?
Wat is een hashtag?
Wat is Pinterest?
Wat is instant messaging?
Wat is Instagram?
Wat is Facebook?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.