Wat is een SSL certificaat?

Websites Online Kennisbank

Een SSL certificaat is een bewijs van data-versleuteling volgens een bepaald internetprotocol. Als een website zo’n certificaat heeft betekent dit dat alle gegevens die worden ingevoerd op deze website verzonden worden via een beveiligde, versleutelde verbinding. Ingevoerde data kan dan niet worden onderschept door kwaadwillenden, zoals hackers. Een verbinding die tot stand komt door middel van het SSL internetprotocol noemen wij een SSL verbinding.

Verschillende typen van een SSL certificaat

Google zoekmachine optimalisatie

Websites die een SSL certificaat hebben worden beter gevonden in Google. Al in 2014 publiceerde Google dit bericht waarin het aankondigt dat websites met een SSL certificaat/SSL verbinding beter worden geïndexeerd door Google. Het is dus belangrijk om goed na te denken over het al dan niet toepassen van dergelijke beveiligingsoplossingen. Je kan altijd even contact met ons opnemen voor meer informatie over onze beveiligingsoplossingen.

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wat zijn broken links?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.