Wat is HTTPS?

Websites Online Kennisbank

HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure) is een protocol dat ervoor zorgt dat de data op een veilige manier uitgewisseld wordt tussen een browser en webserver. Voor een veilige verbinding is een SSL-certificaat noodzakelijk, dit is het veiligste protocol op het internet. De kosten voor dit certificaat zijn afhankelijk van het type certificaat dat je voor jouw website nodig hebt.

Beveiligde verbinding

Dankzij het gebruik van HTTPS op een website worden de gegevens die verstuurd worden versleuteld, waarmee deze gegevens beveiligd zijn. Een gebruiker kan controleren of het veilig is om een bepaalde website te bezoeken. Het slotje links van de URL laat zien dat de verbinding beveiligd is en dat de informatie die een gebruiker verzendt of ontvangt via de site privé is. Een extra check die je kunt uitvoeren, is door te kijken of aan het begin van de URL ‘https://’ staat. De nieuwste EV SSL-certificaten laten verschillende kleuren adresbalken zien. De verschillende kleuren hebben verschillende betekenissen:

  • Rood kruis of uitroepteken
    Dit betekent dat er problemen zijn met het SSL-certificaat, vaak betekent dit dat het certificaat niet is geïnstalleerd. 
  • Groene balk
    Deze website is optimaal beveiligd volgens het SSL-certificaat

 

SSL zorgt voor hogere notering bij Google

Als alle pagina’s van je website beveiligd zijn met het SSL-certificaat, krijgt je website van Google een hogere beoordeling. Google heeft online veiligheid hoog in het vaandel staan, omdat zij haar gebruikers wil beschermen tegen hackers. Door middel van dataversleuteling wil Google hackers tegengaan die via open netwerken je online gedrag kunnen traceren en misbruiken.

Het is altijd belangrijk om op het web zorgvuldig met privégegevens om te gaan.

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wat zijn broken links?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.