Wat is traffic?

Websites Online Kennisbank

Traffic is het digitale verkeer naar een website, ook wel webverkeer genoemd.

Verschillende verkeersbronnen binnen Google Analytics

Met Google Analytics kan men het gedrag van bezoekers goed in kaart brengen. Zo kan men precies zien waar bezoekers vandaan komen, op welke pagina een bezoeker landt en wat hij/zij daar vervolgens doet. Dit wordt verkeersbronnen genoemd. Verkeersbronnen zijn de herkomstbronnen van de bezoekers van de website: plaatsen waar doorklikmogelijkheden naar de website staan.

3 groepen traffic (verkeersbronnen)

Binnen webanalytics zijn er meestal 3 groepen verkeersbronnen: direct verkeer, verwijzend verkeer en zoekmachines. Daarnaast is er ook verkeer vanuit social media.

Direct verkeer

We spreken van direct verkeer als bezoekers direct op de website terecht komen. Dus niet als bezoekers via een zoekmachine, advertentie, via een andere site of campagne op de website komen.

Verwijzend verkeer (referral)

Bezoekers dat via een link op een andere website komen, wordt verwijzend verkeer genoemd. Interessant is via welke bron een bezoeker op de website is gekomen en wat deze bezoeker vervolgens op de website heeft gedaan.

Zoekmachines

De verkeersbron uit zoekmachines wordt opgesplitst in betaald en organisch zoekverkeer. Met organisch zoekverkeer worden bezoekers bedoelt die in een zoekmachine een woord hebben ingetypt en vervolgens op de link van de website hebben geklikt. Met betaald zoekverkeer wordt verkeer bedoeld vanuit betaalde advertenties in zoekmachines.

Social media

Bezoekers die via social mediakanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter op de website komen. Doordat social media nu veel zakelijk wordt ingezet, is het van belang om te weten via welke kanalen bezoekers op de website komen.

Website laten maken?

Wil je een professionele website laten maken die past bij jouw bedrijf en jouw marketing doelstellingen?

SocialLane is gespecialiseerd in het maken van websites en webshops op maat. Voor bedrijven met ambitie. We ontwerpen en bouwen in multidisciplinaire teams, waarbij onze webdesigners nauw samenwerken met onze SEO-specialisten en developers. En natuurlijk met jou.

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een cookie?
Wat is pagespeed?
Wat is conversie optimalisatie?
Wat zijn broken links?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.