De voordelen van een goed design

Voordelen Goed Design

We leven in een tijdperk waar digitalisering de boventoon voert. In deze digitale wereld is het van cruciaal belang dat jouw online aanwezigheid zich onderscheidt. Een goed en doordacht design wordt dan ook steeds belangrijker. Het is niet alleen een kwestie van esthetiek. Een goed doordacht design is een belangrijk onderdeel van de strategische branding en marketing van een bedrijf. In deze blog bespreken we de voordelen van een goed design.

 

Unieke en professionele uitstraling

Eerste indrukken worden tegenwoordig voornamelijk online gevormd. Om die reden kan het belang van een unieke en professionele uitstraling niet genoeg benadrukt worden. Vanuit onze ervaring weten wij hoe belangrijk maatwerk is in het creëren van deze eerste indruk. Geen twee klanten zijn hetzelfde en daarom moet elke website passen bij de specifieke kernwaarden, wensen en doelstellingen van het bedrijf. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke onderneming een unieke digitale identiteit kan ontwikkelen die niet alleen zijn merk weerspiegelt, maar ook een professionele uitstraling geeft. Dit is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten en bij het onderscheiden van concurrenten.

De belangrijkste voordelen van een goed design zijn dat een professionele uitstraling een gevoel geeft van betrouwbaarheid en kwaliteit. Klanten zijn eerder geneigd om zaken te doen met een bedrijf dat investeert in zijn presentatie. Dit komt omdat een goed ontworpen website of bedrijfsidentiteit communiceert dat het bedrijf zorg en aandacht besteedt aan haar imago en dus waarschijnlijk dezelfde zorg en aandacht zal besteden aan haar klanten.

 

Herkenbare en eenduidige uitingen

Een goed ontwerp gaat verder dan alleen de visuele aantrekkelijkheid; het zorgt ook voor herkenbaarheid in alle uitingen van een bedrijf. Dit is cruciaal voor het opbouwen van een sterke merkidentiteit. Wanneer een bedrijf consequent gebruikmaakt van specifieke kleuren, lettertypen en andere designelementen, wordt het makkelijker voor klanten om het merk te herkennen en zich ermee te identificeren.

Deze herkenbaarheid is van onschatbare waarde in een sterk concurrerende markt. Het zorgt ervoor dat een bedrijf opvalt in de massa en helpt bij het opbouwen van merkloyaliteit. Klanten die een merk herkennen, zijn sneller geneigd om het te vertrouwen en er interactie mee aan te gaan. Dit is niet alleen belangrijk voor het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook voor het behouden van bestaande klanten.

 

Visueel sterk en toegankelijk

In het ontwerp van digitale en fysieke uitingen is visuele kracht gecombineerd met toegankelijkheid van essentieel belang. Een visueel sterk ontwerp trekt de aandacht en kan emoties oproepen, terwijl toegankelijkheid ervoor zorgt dat niemand wordt uitgesloten.

Een toegankelijk webdesign voldoet aan de richtlijnen van de WCAG 2.2, die de standaard vormen voor het toegankelijk maken van webinhoud voor verschillende gebruikersbehoeften, inclusief maar niet beperkt tot, visuele beperkingen, motorische beperkingen en auditieve beperkingen. Dit betekent het ontwerpen van websites en materialen die navigeerbaar zijn voor mensen die gebruikmaken van screenreaders, het waarborgen van voldoende contrast tussen tekst en achtergrond voor mensen met visuele beperkingen en het gebruik van duidelijke en begrijpelijke taal. 

Design en creatie vanuit een doordachte strategie

Bij SocialLane gaan we verder dan alleen het creëren van een mooie website: we helpen bij het professionaliseren van jouw bedrijf. Van het ontwerpen van een complete huisstijl tot het design van een visueel aantrekkelijke website, alles vanuit een doordachte strategie. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met een van onze experts!

Gratis UX scan

Wil jij weten of het huidige design van jouw website voldoende gebruikersvriendelijk is? Laat ons dan een gratis UX scan uitvoeren van jouw website. UX staat voor User Expercience. In de scan benoemen we verbeteringen en actiepunten ten aanzien van het ontwerp, navigatie en de uitstraling. Bekijk onze actiepagina over de gratis UX scan!