Google bestaat 20 jaar!

Google search

Het kan je vast niet ontgaan zijn. Google bestaat alweer 20 jaar! Hoe is de zoekmachine optimalisatie in de afgelopen jaren verbeterd?

Wat begon in 1996 als een schoolproject van Larry Page en Sergey Brin is nu ’s werelds populairste zoekmachine en een van de grootste bedrijven ter wereld!

Menig men kan zich een leven zonder Google helemaal niet meer voorstellen. Het wordt tegenwoordig overal gebruikt, zowel op school, thuis als op de werkvloer. Weet je de weg niet of ben je op zoek naar een goed restaurant, dan kun je het snel vinden in Google. Heb je informatie nodig voor een schoolproject, hup: even googelen! Kortom, het maakt ons leven een stuk makkelijker!

Wist je dat er elke seconde meer dan 40.000 keer gezocht wordt via de zoekmachine? Dat zijn maar liefst 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en 1,2 biljoen per jaar. Shocking! Maar Google is tegenwoordig meer dan alleen een zoekmachine. Tegenwoordig beheert Google namelijk ook Gmail, YouTube én zelfs de zelfrijdende auto.

20 Jaar Googlecom Vier Easter Eggs Van De Zoekmachine
20 Jaar Googlecom Vier Easter Eggs Van De Zoekmachine

Een goede positie in Google

Meer bezoekers op de website biedt kansen voor meer omzet, want wist je dat 95% van de mensen via Google zoekt? Daarom is het van groot belang dat je website goed geoptimaliseerd is voor Google.

Hoe kom je op een goede positie in Google terecht? Wij geven je een aantal tips!

  • Voer een zoekwoordenanalyse uit en krijg snel inzicht in je Google positie en de verbeterpunten van je website.
  • Zorg ervoor dat je website SEO geoptimaliseerd is door de juiste trefwoorden in je website content door te voeren.
  • Schrijf waardevolle content en geef informatie waar zij daadwerkelijk naar op zoek zijn.
  • Ga doelgerichter te werk! Door gebruik te maken van Google Ads, genereer je namelijk nieuwe klanten naar jouw website.
  • Onze persoonlijk tip! Ga aan de slag met Linkbuilding: algemene en relevante links in beeld die verwijzen naar jouw website en daarmee je zoekmachine marketing compleet maken.

Importantie van een goede positie

Wanneer je een goede positie in Google hebt, dan zal je niet alleen beter gevonden worden in Google, maar genereer je ook meer bezoekers jouw website. Je zorgt ervoor dat mensen uitkomen op de juiste pagina’s met de juiste informatie én daarmee behaal jij uiteindelijk een hogere conversie die tot meer omzet leidt.

Een hogere positie in Google krijgen? Of heb je een vraag over zoekmachine optimalisatie?
Onze Google experts voorzien je graag van de juiste informatie.