3 vernieuwingen in Google die het de gebruiker makkelijker maakt

Google search

Het gebruik van smartphone neemt toe. Inmiddels verloopt bijna 40% van de website bezoeken via smartphone, aldus Statcounter. Google is recentelijk hard bezig geweest om jouw leven op smartphone een stuk gemakkelijker te maken. In dit artikel laten we jou weten welke vernieuwingen Google recentelijk in dit kader heeft aangebracht.

1. Integratie apps en Google zoekmachine

De Google zoekmachine werd in 1997 geïntroduceerd, in een tijd waarin beeldschermen ongeveer zo groot waren als een koelkast. Nu browsen we het internet via een apparaat dat in onze broekzak past. De laatste jaren is het gebruik van apps in groten getalen toegenomen. Deze apps zijn echter nog niet opgenomen in de zoekmachine van Google. Althans, tot 17 november. Het is niet ondenkbaar dat de inhoud van één of meerdere apps de informatie bevat waarnaar jij op dat moment op zoek bent. Daarom tonen de zoekresultaten bij specifieke zoekopdrachten (bijvoorbeeld bij het zoeken naar het hotel) nu ook inhoud van apps. Verwachting is dat Google dit mechanisme gaat uitbreiden en uiteindelijk universeel toepast in de zoekmachine.➤  Inhoud van apps zijn nu ook in zoekresultaten te zien.

2. Accelerated Mobile Pages

Tijd is geld. De laadbalk lijkt soms oneindig te zijn. Ook daar wil Google een einde aan maken. Op 7 november is Accelerated Mobile Pages voor Google Search geïntroduceerd. Dit is een open source-initiatief waarmee uitgevers gemakkelijk mobielvriendelijke inhoud kunnen maken. Vervolgens kan deze inhoud snel op mobiel worden geladen.➤  Via Accelerated Mobile Pages kan mobielvriendelijke inhoud gemaakt én bekeken worden.

3. Degraderen van mobielonvriendelijke websites

Wat is vervelender dan het constant moeten in- en uitzoomen op je smartphone om een website goed te kunnen zien? Dat dacht Google dus ook. Daarom pastte Google op 1 het algoritme aan. Door deze verandering staan mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten. Daardoor is de kans dat de gebruikers van Google mobielonvriendelijke websites tegenkomen op hun mobiel. Dit heeft als positief gevolg dat website administrators worden gestimuleerd om hun website mobielvriendelijk te maken, omdat zij anders een hoop bezoekers mislopen.➤  Mobielvriendelijke websites krijgen in de Google zoekresultaten de voorkeur boven mobielonvriendelijke websites.

De smartphone is al een aantal jaar bezig met de opmars. De gebruiksvriendelijkheid vanaf nu ook, met behulp van de vernieuwingen van Google.