5 Gouden tips voor een Snackable Instagramfoto

instagram

Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden en aangezien het op Instagram draait om visuele content kun je er maar beter voor zorgen dat jouw foto opvalt! Maar hoe kun jij ervoor zorgen dat instagram gebruikers stoppen met scrollen bij jouw foto?
Wij hebben 5 gouden tips voor je op een rij gezet voor snackable Instagramfoto;

1. Doorbreek de compositie regels.
Volgens de regels moet je natuurlijk altijd het hoofdonderwerp in het midden van de foto plaatsen maar wees in dit geval vernieuwend en maak de foto eens vanuit een andere interessante hoek!
2. Ontwikkel een branding stijl.
Zorg ervoor dat de foto’s die je maakt, passen bij de andere reeds geplaatste foto’s op je account. Denk eens aan een herkenbare brandingstijl als je wilt opvallen in de tijdlijn van je Instagram volgers. Plaats je logo in je foto of ontwikkel een vast format.
3. Kies voor landschap- of portretmodus.
Natuurlijk staat Instagram bekend om het vierkante formaat. Maar wat je wilt voorkomen is dat er essentiële dingen van je foto ontbreken. Maak daarom meerdere foto’s in verschillende formaten. Wil je toch een horizontale foto zonder die zwarte balk, check dan de Whitegram app. Deze app maakt van jouw afbeelding een vierkante foto, zonder dat je essentiële stukken van je afbeelding verliest.
4. Speel met filters
Eenmaal de juist compositie en formaat gekozen, kun je de foto gaan bewerken. #nofilter is populair maar probeer out of the box te gaan en kies een van de toffe Instagram filters. Zo geef je je foto een spectaculaire twist!
5. Gebruik hashtags
Label de content door gebruik te maken van #hashtags. Naast je caption tekst, label je met deze hashtags als het ware je foto. Gebruik zo’n 10 tot 20 hashtags. Maak gebruik van populaire hashtags maar gebruik ook de minder populaire. Je kunt ook je eigen # claimen! #zorgeralleenwelvoordatdezeniettelangworden!

Oefening baart kunst dus ga elke keer dit lijstje met tips af en maak jouw Instagramfoto legendarisch. Hulp nodig bij het ontwikkelen van een branding stijl of kom je er toch echt niet uit op Social Media? Wij helpen je graag in jouw online succes! Kijk snel op onze website voor onze aangeboden diensten.