De leukste stage loop je bij SocialLane!

20210625-MCH-0215_13

Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Lizzy en ik zit op dit moment in mijn laatste jaar van de opleiding Commerciële Economie. Ook voor mij was nu de tijd aangebroken om aan een eind-meewerkstage te beginnen. Na een zoektocht naar een geschikte en leuke stageplek, kwam ik terecht bij online marketingbureau SocialLane in Den Haag. Aangezien ik meer wilde weten over online marketing, was dit voor mij een goede match!

De eerste dag… Spannend!

Maandag 27 augustus 2018 was het dan zover. De dag dat ik met mijn stage begon. Dit vond ik natuurlijk spannend en eigenlijk was ik wel een beetje zenuwachtig, naja heel erg eigenlijk (hahah). ‘Wat zijn de werkzaamheden? Pak ik het snel op? Hoe is het team?’ waren een aantal vragen die door mijn hoofd spookte. Uiteindelijk was dit nergens voor nodig, want ik voelde me al snel op mijn gemak en de rest ging allemaal vanzelf!

Een stage bij SocialLane is…

Leerzaam, gezellig en informeel! Mijn stage bevalt me erg goed. De werkzaamheden zijn afwisselend waardoor ik elke dag wel weer wat nieuws leer. Daarnaast zijn ook de klanten van SocialLane erg divers. Zo pik ik van iedere branche weer wat op. Van een doe-het-zelf zaak tot aan een grote financiële bank en dat maakt een stage bij SocialLane niet alleen leuk, maar ook uitdagend!

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het maken van content, zoals het schrijven van blogs (let op: deze moeten natuurlijk wel SEO-proof zijn), aanpassingen doen aan websites, het meewerken aan de nieuwsbrief tot aan grafisch ontwerp (van mijn collega Shannon heb ik veel geleerd over Photoshop). Oh ja, en ik heb ook mijn eigen project: de kennisbank. Ik kan je alvast vertellen dat ik nog nooit zoveel marketingtermen in een korte periode heb geleerd, maar hey ik ben wel weer veel kennis rijker 🙂

Als stagiaire word ik bij veel dingen betrokken. Ik ben aanwezig bij vergaderingen, de wekelijkse projectoverleggen en kennissessies. Ik krijg mee welke projecten er lopen, voor welke klanten er wat gedaan moet worden, of er deadlines zijn en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op deze manier krijg ik een exclusief kijkje achter de schermen.

Leukste ervaring

Mijn leukste ervaring tijdens de stage vond ik toch wel dat ik met mijn collega Shannon meeging naar een klant om hier vervolgens productfoto’s voor te schieten. Leerzaam, maar tegelijkertijd ook erg leuk om te zien hoe dit in zijn werking gaat.

Mijn tweede leukste ervaring (wat ik tevens nooit had verwacht hahah) was dat ik zonder het te weten met mijn gezicht op de presentatie van het VNO-NCW gala stond. Hier waren directeuren Jochem & Petrouska aanwezig. Ik had voor dit gala de goodiebags in elkaar gezet.

Gala Sociallane
Gala Sociallane

Teambuilding

Naast alle werkzaamheden is er hier ook tijd voor wat ontspanning. Zo worden er regelmatig teamuitjes georganiseerd en is het op elke laatste vrijdag van de maand borreltijd. Wijntjes, bitterballen en truffelfrietjes, mmm… één en al gezelligheid!

Zo hadden we laatst een dag die helemaal in het teken stond van SocialLane en zijn we met zijn allen gaan lunchen en naar een Escape Room geweest. Het leuke hiervan is dat je met elkaar even niet in een werkomgeving bent.

Teambuilding Sociallane
Teambuilding Sociallane

Sfeer

De sfeer op kantoor is erg fijn. Er wordt hard gewerkt, maar zéker ook genoeg gelachen. Zo zijn er af en toe weleens van die gekke lachmomenten. De collega’s zijn lief, grappig (soms tranen van het lachen hè Melvin?!), behulpzaam en vullen elkaar goed aan. Als stagiaire werk ik in een erg enthousiast team en kan ik altijd bij iedereen terecht voor vragen. Ze nemen de tijd voor je.

Wat zeker ook bijdraagt aan de relaxte en leuke sfeer is het kantoor en de locatie. Sprake van een ‘standaard’ kantoor? Oh nee hoor! Elke dag hebben we hier bij SocialLane weer een mooi uitzicht op de haven van Scheveningen. De locatie vind ik top! Daarnaast is de voetbaltafel natuurlijk ook niet vervelend.

Sociallane Haven
Sociallane Haven

Tijd voor wat afleiding

Tijdens mijn stage heb ik ook genoeg momenten om even mijn hoofd leeg te maken en dit doe ik door een wandeltocht aan het strand te maken (op maar 5 minuten loopafstand). Hét voordeel van een locatie aan de haven natuurlijk!

Mijn wandeltochtje doe ik niet alleen, maar met mijn grote vriend én gastheer van SocialLane: Cooper! Aangezien ik een grote liefde voor dieren heb, vind ik dit natuurlijk hartstikke leuk om te doen en stiekem ben ik erg gek op hem geworden (dat kun je wel zien aan ‘een kleine greep’ uit mijn fotocollectie).

Voor een leuke en leerzame stage is SocialLane the place to be! Terwijl ik dit aan het schrijven ben, moet ik ongeveer nog een maandje stagelopen én of ik het team ga missen? Jazeker!

Een tip die ik een volgende stagiair(e) wel mee wil geven is: geef een stevige handdruk bij binnenkomst 😉

Nu al zin om mijn plekje hier te vervangen op kantoor? Bekijk hier de vacature.