Gestolen oldtimer gevonden via Twitter

Social Media

Het zou je maar gebeuren: je hebt een oldtimer die niet meer wordt geproduceerd en op een ochtend staat ‘ie’ niet meer waar je hem de avond van te voren hebt geparkeerd. Een schrik niet alleen voor een oldtimerbezitter, maar voor elke autobezitter. De emotionele waarde van zo’n oldtimer is voor menig oldtimerbezitter niet in geld uit te drukken. Zo ook voor Annemieke Hillen. Zij zag haar zwarte ‘2CV speciale’ in het Statenkwartier Den Haag gestolen worden.

Jochem van Loon, een goede bekende van Annemieke Hillen en eigenaar van SocialLane, hoorde al snel van de situatie en plaatste op Twitter een bericht.

GESTOLEN in het #Statenkwartier #denhaag Een zwarte 2CV Speciale. Help deze vinden en #RETWEEET dit bericht #auto thx pic.twitter.com/Scd1kCu3jW

— Jochem van Loon (@JochemvanLoon) 18 augustus 2014


Nadat de tweet maar liefst 664 keer was geretweet werd de zwarte eend door een vriendin, die het bericht op Twitter voorbij zag komen, gespot op een bedrijventerrein in Amersfoort. De toegesnelde beveiligers zorgden ervoor dat de dief niet kon ontsnappen, waarna de politie hem arresteerde. Zo blijkt maar weer wat de kracht van Social Media is. Want de oldtimer werd nog binnen één dag teruggevonden.

Ook het AD ving het bericht op en plaatste er een artikel over.