Mobiele browsers blijven in populariteit groeien

Blog 1

Smartphones zijn hot! Het aantal smartphone bezitters is van 7,4 miljoen in 2012 gegroeid naar 8,5 miljoen eind 2013, zo stelt het GfK. Naast het feit dat er meer smartphone gebruikers bijkomen in Nederland, neemt ook het marktaandeel van mobiele browsers toe, zo concludeert Shareaholic in hun onderzoek van de browser markt.

In een rapport dat eerder deze week werd geplaatst door Shareaholic, waarin ze de browser markt in de afgelopen 8 maanden onderzochten, zijn een aantal verschuivingen waar te nemen. Google’s Chrome blijft de belangrijkste speler in de markt van internet browsers. Een belangrijke verschuiving is vinden bij Firefox. In september 2013 stond Firefox nog op de 2e plaatst, maar is in april 2014 gezakt naar de 4e plaatst. Het marktaandeel is gedaald van 16,6% naar 11,9%.

Duidelijk zichtbaar in het onderzoek is dat het gebruik van Chrome ongeveer hetzelfde is gebleven. Het gebruik van Safari, Internet Explorer, Firefox en Opera is in dezelfde periode gedaald. Waarbij Firefox de grootste daling in gebruik noteerde.

Mobiel Browser Gebruik
Mobiel Browser Gebruik

In dezelfde periode zijn het juist de mobiele browsers die de grootste stijgingen mee maakten. Deze trend zal de komende tijd alleen nog maar verder doorzetten. Het zal dan ook niet meer lang duren voordat de mobiele browsers Firefox en Internet Explorer voorbij gaan. Hetgeen benadrukt hoe belangrijk het is om een website te hebben die ook op de mobiel goed werkt.

 

SocialLane ontwerpt en maakt websites onder het principe mobile first. Dit houd in dat een website van SocialLane ontworpen wordt om ook uitstekend op de mobiele telefoon te werken. Wil je meer informatie? Neem dan snel een kijkje op deze pagina