Periscope: de nieuwste streaming app in beeld

social media

Periscope is de nieuwste app om videobeelden real-time en online te delen via jouw mobiel. Laat de wereld zien wat jij nu aan het doen bent! Het is gelanceerd in maart 2015 en maakt onderdeel uit van Twitter. Wij zijn al erg enthousiast en denken dat deze vorm van social media weleens heel groot kan worden!

Wat kan je met Periscope?

Met Periscope kan je met een druk op de knop van je mobiel een livestream starten. Een livestream is als het ware een live televisieprogramma, maar dan online uitgezonden en via social media. Bezoek je bijvoorbeeld een evenement, dan kan je volgers, klanten en geïnteresseerden live mee laten kijken.

Hoe werkt Periscope?

  1. Download en installeer de applicatie Periscope via de app store van jouw besturingssysteem.
  2. Open de app.
  3. Log in met een Twitter account of mobiele nummer.
  4. Vul een naam in voor jouw Periscope-account.
  5. Selecteer het vierkant met bubbel aan de linkerkant van het scherm.
  6. Selecteer op het nieuwe scherm aan de bovenkant “Start broadcast”.
  7. Je bent live!

Uiteraard raden wij je aan om mensen via Twitter op de hoogte te stellen van jouw livestream. Met 1 klik kunnen ze dan de live uitzending volgen. Zelf een livestream starten, doe je vanuit Periscope. De livestream is voor kijkers vervolgens te vinden op de app zelf. Het is overigens ook mogelijk om uitzendingen tot 24 uur na de livestream terug te kijken.

Tijdens de livestream kun je als volger een berichtje sturen of het liken met een hartje. Zo kan je meteen live vragen beantwoorden en kun je zien of je livestream wordt gewaardeerd.

Volg SocialLane op Periscope en krijg regelmatig tips over het gebruik ervan!

Uitreiking Zilveren Ooivenaar 2015

https://player.vimeo.com/video/141911445

Karsten Klein op het ondernemersontbijt in Den Haag

https://player.vimeo.com/video/141905337