Top 10 SEO factoren… Social Media is king

social media

Update 2022 – de blog hieronder komt uit 2014. Natuurlijk is social media nog steeds een belangrijke factor voor SEO, maar na alle Google updates blijkt dat in deze tijd Onsite optimalisatie het meeste belangrijk is. En dan vooral, kwalitatieve content! Lees zeker ook onze andere blogs over SEO.

—-

Vroeger, de tijd waar men nog probeerde met verborgen teksten of teksten in dezelfde kleur (black hat SEO) hoger in de zoekresultaten te belanden zijn voorbij. Immers, iedere SEO’er die een beetje met zijn vak bezig is weet dat hier penalty’s van Google tegenover staan.

Ook de tijden waar onsite en offsite factoren zoals; het gebruik van keywords, het hebben van een sitemap, de URL structure en external links de belangrijkste speerpunten waren van menig SEO’er en Google lijken voorbij.
Social Media luidt het nieuwe woord!! Om te kijken of jouw website SEO technisch goed in elkaar steekt en als je wilt weten of je al scoort met social kun je de tool SEO check gebruiken. De tool is geheel gratis en geeft je inzichtelijk

Voor sommige begenadigde SEO’er was dit al duidelijk, maar zeker niet voor iedereen. Recentelijk onderzoek van Searchmetrics geeft een duidelijk beeld over hoe belangrijk het inzetten van Social Media is voor de zoekresultaten binnen Google. Binnen het onderzoek zijn 10.000 keywords onderzocht, wat neerkomt op 30.000 SERP’s (search engine result pages) en zo’n 300.000 URLs.

Als er gekeken wordt naar de top 10 SEO ranking factoren, zijn 7 van 10 terug te vinden op het gebied van Social Media. 

Conclusie

Facebook is een duidelijke kracht in de top 10, maar Google met zijn +1 is de ‘king of the hill’ als het gaat om SEO ranking factoren. Niet vreemd omdat Google de belangrijkste zoekmachine is van de wereld. Maar moeten we al die mogelijkheden voor een SEO optimalisatie dan helemaal vergeten? Ik denk van niet maar deze cijfers tonen aan dat Social Media ook voor SEO steeds belangrijker wordt. Dus roep ik ondernemers op om hier meer aandacht aan te besteden! Wil je weten of jouw website in de basis goed in elkaar steekt? Met onze gratis tool ‘SEO check‘ krijg je een helder beeld hoe jouw website presteert op het gebied van SEO.