Wat is Clubhouse?

kantoor sociallane

Clubhouse app verovert de wereld

Clubhouse is een nieuwe social media app. Het is een soort mix van podcast en een social network, waarbij je live kunt meeluisteren en ook kunt meepraten over allerlei onderwerpen. Grote kans dat je er al over gehoord hebt, want het is zonder twijfel de grootste groeier in app-land. Mede doordat vele beroemdheden erg actief zijn en er veel over gepraat wordt.

Goed gesprek in Clubhouse

Clubhouse is onderverdeeld in kamers – rooms, met een eigen gespreksthema. Dat kan van alles zijn: coaching, marketing, voetbal, politiek etc. Met de app Clubhouse kan je dus eigenlijk telefoongesprekken tussen mensen als het ware afluisteren. Het leuke van Clubhouse is dat deelnemers geen blad voor de mond hoeven te nemen, want het gesprek wordt niet opgenomen. Alles is dus live en iedereen kan deelnemen. De kans is groot dat je in een live gesprek valt met beroemdheden zoals Elon Musk, maar ook binnen Nederland zijn vele prominenten actief. Bas Smit die met mensen in gesprek gaat over marketing strategieën en John Ewbank die vertelt over hoe hij aan zijn inspiratie komt voor liedjes. Inmiddels hebben wij ook enkele politici en presentatoren gespot. En heb je even geen zin meer in een room, dan kun je heel makkelijk het gesprek rustig verlaten.

Hoe kan ik Clubhouse gebruiken?

De app draait op dit moment alleen op Apple apparaten en deelname is op uitnodiging. Je kunt de App downloaden, jezelf aanmelden en vervolgens moet een andere Clubhouser je activeren. Deze persoon moet in je contactenlijst staan. Aangezien de app zo explosief groet, is de kans groot dat je binnen een paar uur toegang hebt tot de app. En dan kan het luisteren beginnen! Daarnaast heeft elk lid van Clubhouse twee invites uit te delen en dat worden er meer naar mate hij of zij de app vaker gebruikt.

Clubhouse zakelijk inzetten

Clubhouse kan erg interessant zijn voor het verkrijgen van een grotere naamsbekendheid. Natuurlijk moet het bij je passen, maar als je actief bent op Clubhouse kun je bijvoorbeeld meer leads, meer sollicitanten of meer mensen op je mailinglijsten krijgen.

Wij zijn inmiddels fan van Clubhouse en zullen de ontwikkeling de komende maanden goed in de gaten gaan houden!

Wil je eens sparren over op welke manier Clubhouse interessant kan zijn voor jouw bedrijf, neem dan zeker contact met ons op!

Neem contact op