Driekwart van de Nederlanders heeft een smartphone

Mobile

Emerce publiceerde dit weekend een interessant rapport over het toenemend smartphone gebruik. Dit onderzoek toont aan dat 74% van de Nederlanders in het bezit is van een smartphone. Twee jaar geleden was het percentage Nederlanders dat beschikte over een smartphone 56%. Ongeveer de helft van de smartphone bezitters heeft een Samsung en 23% van de smartphone bezitters beschikt over een iPhone. Deze worden gevolgd door HTC, LG, Sony, Huawei en Nokia.

Ook Google heeft de toename waargenomen in zowel het aantal smartphone bezitters alsmede het aantal personen dat via een smartphone een website bezoekt. Een maatregel die Google heeft ingevoerd is dat zij responsive websites, dit zijn websites die mee schalen aan het type apparaat vanwaar de website bezocht wordt, hoger gaan ranken dan websites die niet responsive zijn. Ook gaat Google in de zoekresultaten tonen welke websites responsive zijn en welke niet.

Belangrijk voor u als ondernemer:

Wilt u als ondernemer dus hoog in de zoekresultaten van Google blijven staan? Zorg er dan voor dat uw website responsive is. Google zal niet responsive websites in de toekomst genadeloos gaan afstraffen.

Deze ontwikkeling is voor SocialLane een reden om alle websites responsive op te leveren.