Responsive website of mobielvriendelijke website

Web 05

Responsive website of mobielvriendelijke website

We leven in een mobiele wereld. De smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De schattingen zijn dat in 2020, wat niet zo heel ver in de toekomst is, 70% van de wereldbevolking een smartphone heeft. Met z’n allen internetten we er dus wat vanaf op ons mobieltje en tablet. Daarom is het hebben van een responsive website ofwel een mobielvriendelijk website cruciaal om online te overleven.

Responsive 1
Responsive 1

Wat is een responsive website?

Responsive is een techniek om een website geschikt te maken voor bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Wanneer een website responsive is past de website zich automatisch aan de schermgrootte van de bezoeker. Je hebt dus geen aparte website nodig voor een mobielvriendelijke website. Wat betekent dat je op 1 plek je websitecontent kan toevoegen.

Behalve dat het aanzienlijk de gebruikerservaring van de bezoeker optimaliseert, wordt de website ook veel beter gevonden in Google.

Waarom heb ik een responsive website nodig?

Wil je viraal verkeer naar je website trekken dan is een responsive website echt een minimale vereiste. Zo wordt bijvoorbeeld of je website wel of niet responsive is meegeteld in je seo-score die uiteindelijk bepaalt hoe hoog of laag je in de zoekresultaten van Google komt.

Website maken is maatwerk

Er zijn weinig ontwikkelingen die zo snel gaan als technologie. Zo is dat natuurlijk ook het geval bij de ontwikkelingen van websites.

Een responsive website laten maken of een mobielvriendelijke website laten maken is dan ook absoluut een wijs besluit. De technieken die erbij komen kijken tegenwoordig zijn zo uitgebreid dat het de gemiddelde hobbyist al snel boven de pet gaat.

Er zijn veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het design:

  • Responsive design
  • Huisstijl
  • Zoekmachineoptimalisatie
  • Content management systeem
  • Domein
  • Email
  • Contactformulier
  • Geïntegreerde social media
  • Webshop integratie


Conclusie

Een responsive website is een onderdeel van een mobielvriendelijke website. Maar het is wel een van de belangrijkste onderdelen. Het vormt de basis en zonder goede basis zal de rest ook nooit perfect worden. Bezoekers zullen door de geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid van je website eerder geneigd zijn om terug te keren en zelfs klant van je worden.

Dus zorg vandaag nog dat je website responsive is! Besteed je liever het ontwerpen en maken van je website uit. Laat je website bouwen door SocialLane.