Google update: Alarm voor ondernemers

Google Search

Op 21 april zal Google een ingrijpende update doorvoeren. Deze update, met de naam Mobilegeddon, zal zeer grote impact hebben op de vindbaarheid van websites. Dit artikel is dan ook een WAKE UP CALL voor iedere ondernemer.

Kern van de update: Google zal websites die niet mobiel vriendelijk zijn lager gaan ranken (positioneren) dan websites die wel “mobile friendly” zijn. Mobiel vriendelijke websites krijgen vanaf 21 april het label “Voor mobiel” en daarmee een prominentere positie in Google.

Het moge duidelijk zijn: als jouw website niet mobiel vriendelijk is dan wordt het nu tijd om daar snel wat aan te doen. Want na deze update zal het zoekverkeer naar je website drastisch afnemen. Het mobielvriendelijke algoritme werkt direct dus wanneer Google detecteert (met de Google bot) dat je website mobiel vriendelijk is dan zal dat direct positieve gevolgen hebben.

Wanneer is je website mobiel vriendelijk?

Een mobiel vriendelijke website wordt tegenwoordig omschreven als een responsive website. Dit betekent dat het design en de interface van je website zich automatisch aanpast aan de vorm van het device (desktop, smartphone of tablet) van waaruit de website wordt bezocht.

Google heeft vier kernfactoren geformuleerd waar een website aan moet voldoen om als mobiel vriendelijk te worden gezien:

1. De tekst is leesbaar zonder in te zoomen
2. De content past in zijn geheel op ieder scherm, de bezoeker hoeft niet horizontaal te scrollen
3. Linkjes in de tekst zijn goed aanklikbaar, ook op een klein scherm als een smartphone
4. Er wordt geen gebruik gemaakt van software zoals Flash

Benieuwd of je website voldoet aan deze criteria? Controleer dit dan in de “Mobielvriendelijke test” van Google.

Is je website volgens de test van Google geschikt voor mobiel? Dan heb je niets te vrezen van de komende update. Geeft de uitslag aan dat je website niet mobiel vriendelijk is? Dan adviseren wij om snel stappen te ondernemen.

Heb je hulp nodig?

Is je website belangrijk voor de business en uitstraling van je organisatie, dan is het onvermijdelijk dat je moet investeren om je website responsive te maken. Google geeft zelf al enkele tips, maar wil je echt maatregelen nemen en voorbereid zijn op de toekomst dan leggen we graag uit wat wij voor je kunnen betekenen. Neem contact met ons op via 070 322 90 83 of via [email protected]

Meetup over Google Update | 23 april

Wij organiseren n.a.v. deze ontwikkeling op 23 april een Meetup: Een website voor de toekomst (Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk).