Koppel vindt elkaar na 70 jaar terug dankzij Facebook

Social Media

De Tweede Wereldoorlog rukte hen uit elkaar. Zeventig jaar later vonden Antonia (86) en Giovanni (89) elkaar terug via Facebook en stapten ze in het huwelijksbootje.Het ontroerende liefdesverhaal van Antonia Gottifredi en Giovanni Molinari begon bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Italië. Het stel was net verloofd, toen Giovanni naar het front werd gestuurd. Antonia beloofde op hem te wachten maar haar toekomstige echtgenoot belandde in een concentratiekamp, zo schrijft de Italiaanse krant La Repubblica.

Te laat
Eenmaal vrij blijft Giovanni discreet om zijn verloofde niet in de problemen te brengen. Wanneer hij uiteindelijk toch opdaagt, is het te laat. De jonge vrouw is getrouwd met een andere man met wie ze twee kinderen krijgt. Giovanni zet eveneens een punt achter het liefdesverhaal en sticht zelf een gezin. Jaren later gaan Antonia en Giovanni weer alleen door het leven, nadat hun partners gestorven zijn. Ze voelen zich erg eenzaam. Met de hulp van hun kleinkinderen ontdekken ze Facebook. De 80-jarigen maken een profiel aan en weten elkaar opnieuw te vinden.

Ceremonie
Wanneer ze elkaar weer ontmoeten, bloeit hun liefde opnieuw op. ,,Giovanni is nog net zo romantisch als toen,” vertelt Antonia over haar geliefde. ,,Hij blijft rozen geven en uitnodigingen voor een etentje sturen.”

Afgelopen weekeinde is het koppel getrouwd in de kerk van Bellano in het gezelschap van enkele intimi. ,,Een ontzettend ontroerende ceremonie,” aldus Flavia, het kleinkind van Antonia.

Bron: AD