Wat is Ad Grants?

Google Online Kennisbank

Ad Grants is een gratis advertentieprogramma van Google voor non-profitorganisaties. Gewoonlijk moet men betalen voor een advertentie via Google Ads. Dit programma bieden non-profitorganisaties de mogelijkheid om gratis op Google te adverteren via Google Ads. Zij kunnen adverteren ter waarde van een bedrag van $10,000 USD per maand. Google Ad Grants biedt dus non-profitorganisaties de mogelijkheid om tussen betaalde zoekresultaten te komen zonder dat deze organisaties zelf hiervoor moeten betalen.

Ad Grants zijn ontworpen om non-profitorganisaties te helpen om hun missie uit te brengen en doelen te realiseren. Ook geeft het organisaties de mogelijkheid om contacten te leggen.

Toegankelijkheid Ad Grants

Het programma is alleen toegankelijk voor organisaties die deelnemen aan Google voor non-profitorganisaties. Om in aanmerking te komen voor dit programma, moeten organisaties geregistreerd zijn als liefdadigheidsorganisatie in een van de landen die Google heeft opgesteld.

Daarnaast mogen organisaties geen van onderstaande organisaties zijn:

  • Een overheidsinstelling of -organisatie
  • Een ziekenhuis of gezondheidsorganisatie
  • Een school, academische instelling of universiteit (filantropische onderdelen van educatieve organisaties komen wel in aanmerking).

Aanvraag 

Om in aanmerking te komen voor Google Ad Grants moeten er 5 stappen doorlopen worden:

Stap 1: Bekijken of je in aanmerking komt
Stap 2: Aanmelden voor Google voor non-profitorganisaties
Stap 3: Registreren voor Ad Grants
Stap 4: Een account aanmaken
Stap 5: Account indienen voor beoordeling

Adverteren op Google

Professionals weten het al lang. Adverteren op Google werkt! Uit onderzoek is gebleken dat Adverteren op Google een van de meest doeltreffende manieren van adverteren is.

Wil je het maximale uit Google Ads halen? Dan kan je dit het beste uitbesteden aan specialisten. SocialLane is Google Partner en wij kennen alle mogelijkheden van adverteren op Google. De Google advertenties uitbesteden aan SocialLane betekent met minder kosten meer resultaat!

Relevante kennisbank artikelen
Wat is Google Analytics 4?
Wat is Google Tag Manager?
Wat is een pageview?
Wat is een sessie?
Wat is een bouncepercentage?
Wat is een XML sitemap?
Wil je meer kennis vergaren?

Dutch Marketing Academy biedt specifieke cursussen en een complete online marketing opleiding.