Veranderende marketingeisen leiden tot kwaliteitsslag met BoilerLane

nieuwsheader nieuwe website

Niets is zo veranderlijk als… online marketing. Als online marketingspecialist en webdesigner is SocialLane constant bezig met vernieuwen, bijschaven en ontwikkelen. De veranderende vraag in de marketingeisen voor websites binnen het MKB heeft zelfs geleid tot het ontwikkelen van een volledige custom WordPress template, genaamd BoilerLane. In deze blog lees je meer over de veranderingen in de markt en de waarde van BoilerLane voor iedere website. 

Veranderingen in (online) marketing eisen

In de loop der jaren is SocialLane gegroeid, niet alleen in kennis en ervaring, ook het team breidt zich steeds verder uit. Dezelfde groei is te zien in de aanwas aan nieuwe klanten. Grotere bedrijven met meer geavanceerde eisen als het gaat om de snelheid en functionaliteiten binnen hun website en marketingstrategieën.

Koppelingen met marketing automation systemen, WhatsApp pop-ups, ontwerpeisen op basis van intern ontwikkelde brand books en ga zo maar door. De eisen op het gebied van marketing voor websites heeft een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Steeds vaker blijken de maatwerk opties van de all-in WordPress sites onvoldoende.

Alles kan in code

Dion Jongmans, WordPress Developer bij SocialLane

Om toch te voldoen aan de marketingeisen die vanuit klanten ontstonden is Dion, WordPress Developer bij SocialLane, aan de slag gegaan met het ontwikkelen van custom templatemogelijkheden. Vanuit zijn visie ‘Alles kan in code’ ontwikkelde hij een maatwerk pakket waarmee iedere wens te vervullen is zonder de website onnodig te verzwaren. 

De hoogste kwaliteit met BoilerLane

BoilerLane gaat uit van een minimalistische opbouw van websites.
Er wordt gebruik gemaakt van een BoilerPlate. Een voetprint van de website waarin alleen die facetten worden toegevoegd die voor jouw website relevant zijn. Alles wat in de gebruikelijke all-in templates is ingebouwd maar niet gebruikt wordt, wordt met de nieuwe mogelijkheden in WordPress weggelaten. Dit heeft een enorme kwaliteitsslag teweeggebracht.

Ook bedrijven als Microsoft en Nike zijn recentelijk overgestapt naar deze methode van werken vanuit code. De websites zijn hiermee volledig naar iedere wens en eis op het gebied van marketing in te richten. Doordat enkel elementen worden toegevoegd die daadwerkelijk relevant zijn blijft de website bovendien beter en lichter draaien. De website is sneller en wordt zowel beter gevonden als beter beoordeeld door zoekmachines als Google.

Kwaliteit, transparantie en onafhankelijkheid bij SocialLane

De kwaliteitsslag in websites heeft plaats kunnen vinden dankzij de ontwikkelingen binnen WordPress en het uitbreiden van het webteam binnen SocialLane. Met twee ontwerpers en twee developers fulltime in dienst kunnen de mooiste websites in een relatief kort tijdsbestek gebouwd worden.

Belangrijk uitgangspunt bij SocialLane is de transparantie in de manier van werken. Alle websites worden in WordPress gebouwd zonder toegevoegde versleutelingen. Dit wil zeggen dat de website ten alle tijden zonder problemen kan worden overgedragen naar een andere webbouwer, mocht hier behoefte aan zijn.

Ook een BoilerLane Website?

Ben je benieuwd wat een nieuwe website in BoilerLane voor jouw bedrijf kan betekenen? Bekijk de webpagina of kom eens langs voor een afspraak, dan nemen we je wensen en de mogelijkheden gezamenlijk door.