De voordelen van een WordPress website

Wordpress Website

Veel bedrijven kiezen voor een WordPress website en dat is eigenlijk vrij logisch. WordPress is enorm aan populariteit gegroeid de afgelopen jaren. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het hebben van een WordPress website. Een rijtje van 10 voordelen:

  1. Er zijn door veel ontwikkelaars enorm veel themes en plugins ontwikkelt. Deze mogen vrij worden gebruikt, wat enorm in kosten en tijd scheelt. Er hoeft namelijk geen code meer te worden geschreven.
  2. Een ander voordeel is dat WordPress heel gemakkelijk is te gebruiken. Ook voor de digibeten onder ons is het gebruik van WordPress goed te doen.
  3. Je hebt direct toegang tot de content, waardoor je niet eerst je webbouwer hoeft te contacteren om aanpassingen te doen. Je hebt alles zelf in de hand.
  4. WordPress is SEO-vriendelijk. Zolang je kwalitatieve content met de juiste zoekwoorden schrijft en een goede linkstructuur hanteert heeft je website de potentie om heel hoog te scoren in Google.
  5. Gemakkelijke integratie met je social media kanalen. Het inzetten van Social media zorgt voor meer bekendheid van je bedrijf en een integratie van beiden kan voor veel meer bezoekers zorgen.
  6. WordPress heeft de mogelijkheid om content in de vorm van pagina’s of nieuwsberichten in te plannen. Zo hoef je niet alles in één keer te plaatsen maar kan je je content verspreiden.
  7. Een wordpress website laten maken is in het algemeen vrij goedkoop. Je hebt immers geen hoge kosten van webdesginers/bouwers die veel code moeten schrijven.
  8. WordPress is mobiel vriendelijk. Doordat de meeste ontwikkelaars de themes responsief maken zijn websites die gemaakt zijn op WordPress mobiel vriendelijk. Je website wordt zo op elk apparaat goed getoond.
  9. Je kan je website vanuit elke computer aanpassen. WordPress is namelijk browser-based. Dit houdt in dat je vanuit elke computer kan inloggen via de browser.
  10. Je hoeft geen code te kennen om zaken op je website aan te passen. WordPress heeft een geïntegreerde module die lijkt op Word om zaken als lettertype aan te passen.

Wat is WordPress

 

WordPress is een opensource blog programma en content management system (CMS). WordPress maakt gebruik van de programmeer taal PHP en data wordt opgeslagen in een MySQL database. Op 27 mei 2003 werd de eerste versie van WordPress gelanceerd. In de begin jaren was WordPress vooral populair onder bloggers. Nog steeds wordt door bloggers WordPress het meest gebruikt, maar is WordPress niet meer alleen weggelegd voor bloggers.

De grootste bedrijven hebben een WordPress website. Om met een paar namen te strooien: CNN, Forbes, Samsung en Sony. Benieuwd naar andere bekende merken die WordPress gebruiken? Hier vind je een lijst met bekende merken die WordPress gebruiken. WordPress is in de jaren na de lancering uitgegroeid tot het populairste CMS. Data van BuiltWith laat zien dat WordPress een aandeel van 47% heeft van alle websites gebouwd met een CMS.

Een WordPress website/blog kent de volgende basis functies:

Themes:
Themes zorgen voor het uiterlijk en de functionaliteit van de WordPress website. Themes worden door ontwikkelaars ontwikkeld en er zijn enorm veel voor handen. Van gratis themes tot betaalde themes. Het grootste verschil tussen gratis en betaalde themes is dat betaalde themes veel gebruiksvriendelijker zijn en de mogelijkheden binnen het theme ook groter zijn. Bekijk hier een lijst van de 10 meest gebruikte wordpress themes.

Plugins:
Een belangrijk aspect waardoor WordPress zo populair is is door het feit dat er enorm veel (lees: 28.000 anno 2014) plugins voor handen zijn. Een plugin is een aanvulling op een computerprogramma. Plugins worden over het algemeen gemaakt om een programma uit te breiden of meer mogelijkheden te geven. Het handige is dat zelf geen script meer hoeft worden geschreven, maar deze al voor handen is. Zo zijn er plugins voor contactformulieren, SEO, social media, antispam en nog veel meer. Bekijk hier een lijst van de 10 meest gebruikte wordpress plugins.

 

De eerste versie van WordPress

Eerste WordPress Versie
Eerste WordPress Versie

De recente versie van WordPress

Wordprees 3.9
WordPress 3.9

Verschillende type WordPress websites

Er zijn verschillende type WordPress websites. Deze type kenmerken zich door een verschillend uiterlijk en zij dienen een ander doel dat ze nastreven. Zo kan een doel zijn om een indruk te geven van je werk (porfolio) of om je mening te leveren (blog). Wij omschrijven drie verschillende type WordPress websites:

Portfolio:
De portfolio website is uitermate geschikt voor de creatievelingen onder ons. Hierbij valt te denken aan fotografen of designers. Een portfolio website kenmerkt zich door het gebruik van veel beeldmateriaal. Het is vaak eigen werk wat overal op de website terug komt. Een aantal veel gebruikt WordPress portfolio themes.

Blog:
De blog website is gericht op de schrijvers onder ons. Geen frivoliteiten, maar vaak een eenvoudig overzicht van artikelen die door de website maker geschreven zijn. Een blog website moet vooral een duidelijke structuur hebben, waarbij de bezoeker de verschillende artikelen makkelijk kan vinden die hem interesseren. Een overzicht van een aantal veel gebruikte WordPress blog themes.

Bedrijfswebsite
Een bedrijfswebsite zegt het al: is een website voor bedrijven. Of het nu gaat om advocaten of grote multinationals. Elke bedrijf heeft wel zijn eigen website. De opbouw van zo’n website hangt erg af van de sector waar het bedrijf in werkzaam is. Een aantal veel gebruikte WordPress bedrijfswebsite themes.


WordPress plugin top 10

  1. Akismet (De plugin die helpt om spam te voorkomen.)
  2. All In One SEO Pack (De meest gedownloade SEO plugin voor WordPress.)
  3. Contact form 7 (Dé plugin voor contactformulieren.)
  4. Google XML Sitemaps (Een plugin die je helpt met het creëren van een sitemap voor Google.)
  5. NextGEN Gallery (Een plugin die foto’s op de website in mooie galerijen toont.)
  6. Jetpack (Een alles in één plugin voor wordpress. Van SEO tot Email.
  7. WordPress SEO by Yoast (Naast de ALL in one SEO pack plugin is de SEO plugin van Yoast het meest gedownload. volgens velen is deze plugin beter.)
  8. WordPress Importer (Importeer berichten, pagina’s, comments en nog veel meer met deze plugin.)
  9. WP Super Cache (Is je website traag? Probeer deze plugin.)
  10. Google Analytics (Deze plugin integreert Google analytics op je WordPress website.)

 

WordPress themes top 10

 

1. Avada
2. uDesign
3. Enfold
4. X | The Theme
5. Karma
6. Salient
7. Striking MultiFlex
8. King Size
9.Modernize
10. The7

 

SocialLane ontwerpt en bouwt WordPress websites. Wil jij een WordPress website laten maken? Dan ben jij bij SocialLane aan het goede adres. Wil je graag meer informatie klik dan op deze link