5 gratis tools om het beste uit je zakelijke Instagram-account te halen!

Google optimalisatie

Wist je dat Instagram meer dan 800 miljoen actieve gebruikers per maand telt?

Met deze 5 gratis Instagram tools haal jij het beste uit je zakelijke account.

1) Meer Instagram-engagement met Crowdfire

Wanneer je bezig bent met het Instagramaccount van jouw onderneming is het handig om vooraf te weten wie je wil bereiken. Ook wil je graag weten wanneer je nou eigenlijk het beste kunt plaatsen.

Crowdfire helpt hierbij. De app (bruikbaar op de smartphone) helpt je bij het kiezen van de juiste tijdstippen, raadt content aan op basis van jouw account en draagt bij aan het behalen van de doelen die je hebt gesteld. Crowdfire is een gratis tool, maar wil je meer functionaliteiten? Dan kun je uiteraard altijd upgraden naar Crowdfire Plus.

2) Leer van je eigen successen met Squarelovin

Een zakelijke Instagramaccount heeft als voordeel dat je statistieken krijgt over jouw posts en volgers. De tool Squarelovin, mijn favoriet op het gebied van statistieken, vertelt je hoe vaak  je gepost hebt en welke berichten de meeste likes en reacties kregen.

3) Plan je berichten met Later

Later, voorheen bekend als Latergramme, is zowel via de browser als via een app te gebruiken. De app maakt het mogelijk social media accounts te koppelen, een planning te maken en berichten automatisch te posten.

Je kunt naast Instagram ook een Facebook-, Twitter- en Pinterestaccount koppelen. Vervolgens upload je eenvoudig de afbeelding die je wil publiceren, voeg je de tekst, de gewenste hashtags en stel de tijd in waarop je het bericht gepubliceerd wil hebben.

Later is in principe gratis te gebruiken. Hiermee kun je per social media platform één account koppelen. Vervolgens kun je 30 tot 50 – dit is afhankelijk van het social media kanaal – foto’s inplannen via de app. Wil je meer functionaliteiten, bijvoorbeeld toegang tot analytics of de mogelijkheid om meer foto’s per maand te plaatsen, dan kun je kiezen voor een betaald abonnement.

4) De beste hashtags voor jouw posts met Hashtagger

Één van de meeste gebruikte apps op mijn telefoon! Met meerdere Instagramaccounts onder mijn hoede vind ik het belangrijk om voor iedere klant optimaal gebruik te maken met de vindbaarheid, door middel van hashtags, op Instagram. Hashtagger is ontwikkeld om jou te helpen bij de groei van je account.

Hoe het werkt? Voer jouw meest gebruikte hashtag in en Hashtagger vindt de meest relevante ’top hashtags’ gebruikt door jouw doelgroep.

5) Maak gebruik van één link voor meerdere URL’s met Linktree

Zorg ervoor dat je een duidelijk en opvallend Instagramprofiel hebt. Vermeld in je profiel duidelijk wat voor bedrijf je bent, waarom iemand jou zou moeten volgen en plaats een link naar jouw website of blog. In het verleden ergerde ik mij vaak aan het feit dat het op Instagram alleen mogelijk was een enkele link, bij voorkeur naar je website, te plaatsen. Een glimlach en opluchting verscheen dan ook bij het ontdekken van dit handige hulpmiddel. Linktree maakt het mogelijk om vanuit één link naar meerdere URL’s te verwijzen.

Welke stappen ga jij vanaf nu zetten binnen je Instagram-strategie?
Wil je hulp bij het doorvoeren of een passend advies? Bij SocialLane staat de koffie altijd klaar!