Vier de vrijheid, ook online

Usie

Vier de vrijheid, ook online

Vandaag vieren we bevrijdingsdag in Nederland. We staan stil bij de bevrijding van Nederland op 5 mei 1945. Maar laten we vandaag ook stil staan bij de online vrijheid die wij hebben. We hebben een aantal belangrijke voordelen van online vrijheid onder elkaar gezet waar wij vandaag even extra stil willen staan:

  • Veel informatiebronnen zijn dankzij het internet vrij beschikbaar. Het is daardoor erg gemakkelijk geworden om zelfscholing bij te houden dankzij de hoeveelheid blogs, whitepapers en e-books.
  • We krijgen 24/7 de vrijheid om ons nieuws te delen met de hele wereld. Op bijvoorbeeld social media als WhatsApp en Facebook.
  • We zijn vrij in onze keuze waar we onze favoriete producten willen aanschaffen. Dankzij de hoeveelheid webshops is het nu mogelijk om in alle winkels (ook al zitten deze niet in de buurt) aankopen te doen.
  • Uit onderzoek is zelfs gebleken dat er op custom care afdelingen betere klantrelaties ontstaan wanneer werknemers vrijgelaten worden in hun klantbehandeling. En niet vast hoeven te houden aan een script.

Maar er zit ook een keerzijde aan deze vrijheid op internet. Dankzij de anonimiteit die met de vrijheid van internet meekomt, krijgen mensen de mogelijkheid om overal hun ongezouten mening op te geven… of nog erger.

Bits of Freedom is een burgerrechtenbeweging die opkomt voor onze vrijheid op het internet. Hun doel is: “Een internet dat open is voor iedereen, waar iedereen informatie digitaal kan delen en waar privé communicatie privé blijft”. Het is de moeite waard om de interessante blogs te lezen (en nee – niet alleen op 5 mei).

En.. wees ook gewoon lief voor elkaar online. <3

Website bevrijdingsfestival
Net als Den Haag vinden wij bij SocialLane vrijheid een belangrijk onderwerp om te vieren moet worden. Als maatschappelijke bijdrage ondersteunen we daarom het Bevrijdingsfestival. Vorig jaar hebben we de website gemaakt en dit jaar hebben we het onderhoud van de website verzorgd.

Neem snel een kijkje →