Belangrijkste Facebook Updates: top 5 (maart 2018)

Social Media Online Kennisbank

Belangrijkste Facebook Updates: top 5 (maart 2018)

Ondanks de afname in het gebruik van Facebook onder jongeren, is het nog steeds het grootste social media platform in 2018. Facebook is een platform dat constant in beweging is, er wordt continue aan gewerkt om het platform nog beter te maken. Dit zorgt zo nu en dan voor grote veranderingen voor de gebruikers, zoals het nieuwe algoritme dat eerder dit jaar is geïntroduceerd. Dit slimme algoritme zorgt ervoor dat gebruikers meer content te zien krijgen van hun vrienden en minder content van merken en adverteerders. Bekijk deze video van Facebook voor meer uitleg over de gedachte achter deze verandering.

Deze wijzigingen in het algoritme hebben impact op adverteerders en marketeers, omdat het in principe moeilijker wordt om de doelgroep te bereiken. Het hoeft echter niet als nadeel gezien te worden, in feite benadrukt het het belang van het maken van relevante en effectieve campagnes. Goed opgebouwde en interessante inhoud kan een groot verschil maken wanneer deze wordt geadresseerd aan de juiste doelgroep.

Ook deze maand zijn er een aantal Facebook updates bekend gemaakt. In deze blog behandelen wij een aantal van deze updates.

1 – Instagram inplannen

Elke marketeer heeft er wel eens mee te maken gehad, het niet kunnen inplannen van Instagram posts. Natuurlijk kon je deze vooraf al opmaken en inplannen, maar het daadwerkelijk plaatsen van het bericht vereiste altijd een extra handeling op het gewenste moment van plaatsen. Daarom zijn wij erg blij met het nieuws van Facebook dat zij dit binnen een aantal weken eindelijk mogelijk gaan maken.

2 – Dynamische advertenties

Een tweede belangrijke update zijn de dynamische advertenties. Bij een dynamische advertentie worden er meerdere teksten en afbeeldingen binnen 1 advertentie getest. Dynamische advertenties helpen de beste advertentiecombinatie voor jouw doelgroep te vinden door de componenten van de advertentie die je levert (afbeeldingen, titels, beschrijvingen enz.) uit te testen in verschillende combinaties.

– Call to action buttons

Facebook heeft onlangs een functie toegevoegd die doorklikken op organische berichten mogelijk maakt, dit was voorheen alleen mogelijk in advertenties. Met een klein beetje extra werk kun je call to action knoppen toevoegen aan organische Facebook berichten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het verzamelen van inschrijvingen voor een nieuwsbrief of workshop, zoals in dit voorbeeld:

Firefoxscreensnapz090
Firefoxscreensnapz090


Afbeelding van Duct Tape Marketing

4 – Chatfunctie Facebook

De chatfunctie wordt steeds meer gebruikt om contact op te nemen met bedrijven. Wijzigingen en handige functionaliteiten konden dan ook niet uitblijven. November vorig jaar resulteerde dit al in een update  die het mogelijk maakt om Facebook Messenger te integreren op een website. Met de nieuwste update kunnen bedrijven nu de begroetingstekst en de kleur van het Messenger-icoontje op een website aanpassen. Ook komt Facebook met een nieuwe snelle antwoordfunctie waarmee het e-mailadres of telefoonnummer van een persoon automatisch wordt ingevuld dat aan zijn Facebook-profiel is gekoppeld wanneer een bedrijf om aanvullende contactgegevens vraagt. Facebook zegt er zelf het volgende over in een blogpost: “We werken hard om functies te bieden die Messenger meer impact geeft voor bedrijven en het ook voor mensen makkelijker maakt om contact met ze te leggen op een manier die intuïtief en plezierig is.”

5 – 3D inhoud op Facebook

Facebook gaat 3D-inhoud ondersteunen. Het platform geeft aan tools te willen blijven maken die het gemakkelijker dan ooit maken voor mensen om op verschillende manieren rijke visuele inhoud te delen. Met deze update kunnen mensen 3D-inhoud rechtstreeks vanuit hun nieuwsoverzicht ontdekken en verkennen. Wij hebben de tool alvast even getest en moeten toegeven dat het inderdaad leuk is om creatieve content mee te maken. Probeer het zelf ook via deze link!

Facebook3d
Facebook3d

Dit was een greep uit de updates die Facebook naar verwachting binnen nu en enkele weken gaat doorvoeren. Updates waar wij in ieder geval erg blij mee zijn!

Benut jij al optimaal alle kansen die social media bieden voor merken en bedrijven? Bekijk ons aanbod aan diensten op het gebied van social media en neem vrijblijvend contact met ons op.